RENT A CAR AERODROM BEOGRAD   whatspp   viber

Rent a car blog

10 najboljih načina da deca uživaju u automobilu

10 najboljih načina da deca uživaju u automobilu

Porodična putovanja sa malom decom su u stalnom porastu. Ne mali broj roditelja se često susreće sa problemom održavanaj pažnje dece. Takođe, mnogim roditeljima je poznato da nekada i kraća putovanja sa decom stvaraju osećaj kao da su trajala neograničeno. I ne samo to. Osećali ste napetost, odnekud se pojavljuje i stres, umesto da bude kao što ste želeli lepo i nezaboravnim iskustvom za celu porodicu. Gde ste pogrešili? Zašto to nije sve idealno kako vi želite? Stižu odgovori. 


Dobra priprema je pola posla


Šta je to što treba da znate da biste porodično uživali u svakom putovanju, kraćem ili onim čuvenim dužim putovanjima ka moru ili planini. Naravno, ključ rešenja je u zadovoljstvu posebno važnih putnika a to su deca u automobilu. Predstavljamo vam neka iskustva kako da usmerite pažnju deci pri putovanjima a samim tim ista učinite fantastičnim i lepim iskustvima. 


Najbolje vozilo za putovanje


Naravno, svi oni koji unajmljuju rent a car vozila za ovakve male ili veće poduhvate treba da pažljivo odaberu vozilo za rent a car. Da bude komforno, udobno i što je najvažnije bezbedno za putovanje. U skladu sa vašim budžetom Unirent nudi veliki izbor vozila za kraća i duža putovanja, za manje i veće porodice. Sa pametno izabranim vozilom od naše agnecije lakše ćete osmisliti male taktike kojima će zaokupiti pažnju deci kako bi putovanje bio lep a ne stresan, smoran i naporan doživljaj.


#1 Deca vole da spavaju. Auto je dobra prilika i za sasvim udobno dremanja i spavanje dece tokom vožnje.


Planiranje putovanja sa decom je odličan način da na odredište stignete raspoloženi i odmorniji. Omogućite deci da tokom putovanja mogu da odspavaju jer će biti srećnija, zadoovljnija i neće vas mučiti sa plačom ili raznim drugim nezadovljstvima.. Otkrićemo vam jedan mali trik. Obavezno ponesite prikladne jastuke i pokrivače za kola. Tako će deci biti udobnije na zadnjim sedištim i moći će lakše da spavaju. A u slučaju ako im bude hladno neće vam zvocati kako nemaju čime da se pokriju.


#2 Knjige i audio knjige za decu koja vole da čitaju ili slušaju


Knige su oduvek bile pravi mali magnet. Međutim, moda se promenila i drugi vetrovi duvaju. Možda e-knjige mogu donekle da zamene klasične knjige, ali i one gube trku. Sada pažnju dece možete lakše kupiti modernijim gadžetima. Audio knjige mogu biti vrlo zabavne i opuštajuće, kako za decu tako i za ve putnike, jer su često pravljene upravo d zabave slušaoce. Sa mnogo sipatičnih glasova i zvučnih efekata. Pažnja na ovom mestu! Knjige su oduvek bile i edukativne i bez obzira da lu su audio knjige one će istovremeno imati i obrazovnu i edukativnu ulogu. Naravno, obezbedite i slušalice da ne biste morali svi da slušate ako vam to nije po želji.


#3 Paketić iznenađenja ili šta deca vole


Sigurno poznajete vašu decu. Znate šta vole, šta ih čini srećnijim i u ćemu više uživaju. Iznenadite ih, ponesite im nešto što su zaboravili ili ono što vole. Na primer neku igračku, ili bojanku, ili šta god kako bi uživala u nečemu što stvarno vole i žele.


#4 Pravite redovne pauze i činite da im se deca raduju na putovanju


Iako svi jedava čekate da stigne na odoredište ne žurite. Pravite redovne pauze, odnmorite, zaustavljajte se na mestima gde možete da se aktivno odmorite, na primer gde postoje neka igrališta za decu ili gde možete svi zajedno da užinate i pričate o putovanju.


#5 Moderni gadžeti tokom putovanja


Klasične igračke su postale nekako nedovoljne. Staromodne. Trendovi su drugačiji i teško ćete ih pobediti. Moderni gadžeti poput mobilnih telefona, tableta, muzičkih uređaja su prosto realnost. Ne preterujte, ali nije zgoreg da ih imate u rezervi jer nikad se ne zna. Neki jonizator ili prečišćvač vazduha za auto će učiniti vazduh u kolima lepšim i bićete bezbedniji u vožnji. 


#6 Grickalice za decu za duga putovanja


Kod dužih putovanja pripremite grickalice, sokove jer ne možete ni svaki sekund da se zaustavljate i odmarate. Budite i ekološki odgovorni, odnosno edukutjte i decu da se smeće mora ostavljati na način i mesta koja su predviđena za to.


#7 Pevajte sa decom - to će upamtiti


Igranje, kupanje, skakanje se nekako podrazumeva. Ali jednog dana deca će se setiti kako ste zajedno pevali u automobilu. Kako ste se smejali, uživali, šalili. To će im se neizbrisivo urezati u sećanje. Upamtite! Nekada putovanje može biti najmanje lepo i nezaboravno kao i sam odmor. Iskoristite putovanje automobilom u porodičnom okruženju za jačanje porodičnih veza, poverenja i ljubavi.
 

#8 Igre igre i igre za zabavu dece u automobilu


Deca vole igru. Ne zaboravite da ste i vi bili dete. Igrajte se sa njima. Toliko ima igara koje ne zahtevaju specijalne uslove. Pamćenje, kaladont su igrice koje će vas oraspoložiti i učiniti da putovanje prođe mnogo brže. Možda i vi naučite neku novu igru jer ne zaboriavite da vaša deca uče mngoo brže nego vi i da su prepuna želje za igrom.


#9 Deca su radoznala 


Deca vole da istražuju i neka putovanje bude i deo niihvog upoznavnaja sveta u kome živimo. Možda im ponekad to znanje pomogne u nekom kvizu.


#10 I na kraju


Putovanja su jedinstven doživljaj. Pregledajte vozni park Unirent agencije i iznajmite vozilo za putovanje po vašoj meri. Naša vozila su nova, komforna, udobna i u njima ćete uživati sa porodicom a posebno sa decom tokom putovanja. Razveselite svoju decu u automobilu i maksimalno iskoristite svoje dugo putovanje uživajući u vremenu koje se nikada ne zaboravlja.

 


Komentari ()

Ivana
Ivana
Link

Deca su čudo...Nekad me zabole usta od igara kao što su kaladont i na slovo na slovo.Kad smo išli u Smederevo ponele su i mali USB zvučnik tako da zabavi nikad kraja. Međutim lepotu putovanja prekinuo je smrad iz Smederevske elektrane tako da je pesmu i igru zamenilo držanje za nos. Imali smo spas i keca u rukavu, ambilife prečišćivač vazduha odnosno jonizator za auto, tako da smo vrlo brzo "prodisali" i nastavili putovanje.
5
0

Lana
Lana
Link

Odlicni saveti, isprobacu na sledecem putovanju obavezno!
3
0

Marija
Marija
Link

Odlične ideje! Deca uglavnom vole putovanja, mada ih većim delom prespavaju, što je ponekad i bolje jer nema onih stalnih pitanja: "Jesmo stigli?" :) Ali definitivno, treba im obezbediti zabavu, da putovanje ne bi preselo celoj porodici.
5
0

Dodajte komentarPročitajte i ove tekstove

Zelena tranzicija u saobraćaju na Balkanu: izazovi i perspektive

Zelena tranzicija u saobraćaju na Balkanu: izazovi i perspektive

Zelena mobilnost postaje sve važnija tema na Zapadnom Balkanu, gde zemlje nastoje modernizovati svoje saobraćajne sisteme kako bi smanjile zagađenje i emisije štetnih gasova. Deklaracija o Zelenoj mobilnosti, usvojena od strane više zemalja u regionu, predstavlja ključan korak ka održivom razvoju. Iako je ovaj korak značajan, put do potpune realizacije zahteva mnogo vremena, truda i investicija.


Pročitajte više

Zašto korišćenje klima uređaja u vašem vozilu podiže potrošnju goriva, i kako je smanjiti?

Zašto korišćenje klima uređaja u vašem vozilu podiže potrošnju goriva, i kako je smanjiti?

Verovatno znate da vaše vozilo troši više goriva sa uključenom klimom, nego sa bilo kojom drugom pomoćnom funkcijom. Sistem klima uređaja može da poveća potrošnju goriva za do 20% zbog dodatnog opterećenja motora. Naravno, stvarno opterećenje zavisi od veličine unutrašnjosti vozila, spoljašnje temperature i drugih uslova. Ali hajde da dublje uđemo u tematiku zašto korišćenje klima uređaja u vašem vozilu podiže potrošnju goriva, i kako je smanjiti, primenom nekih korisnih saveta…


Pročitajte više

Kako ostati bezbedan za volanom tokom oluje i grmljavine? 

Kako ostati bezbedan za volanom tokom oluje i grmljavine? 

Tokom vožnje po grmljavini, bezbednost postaje ključna briga. Automobili pružaju određenu zaštitu zahvaljujući svojoj konstrukciji, koja deluje kao Faradejev kavez. Ova struktura omogućava da elektricitet od groma prolazi preko spoljašnjosti vozila, štiteći putnike unutra. Međutim, ova zaštita važi samo za vozila sa metalnom šasijom, dok kabrioleti sa platnenim krovom i vozila s plastičnim delovima ne nude isti nivo sigurnosti.


Pročitajte više