RENT A CAR AERODROM BEOGRAD   whatspp   viber

Rent a car blog

Iznajmljivanje vozila i pandemija COVID-19

Iznajmljivanje vozila i pandemija COVID-19

Pre samo godinu dana uopšte nismo morali da razmišljamo o putovanjima, jednostavno smo put u drugi grad ili državu uzimali zdravo za gotovo.

Nije nam smetalo da putujemo avionom ili javnim prevozom, ništa nas nije sprečavalo da uđemo u gradski ili međugradski autobus, u voz ili u taksi.

Maltene preko noći se sve promenilo kada se pojavio vrlo viruletni i opasni virus, stručno nazvan SARS-CoV-2 koji izaziva bolest nazvanu COVID-19, bolest koja nas je naterala da dobro razmislimo pre nego što uopšte izađemo iz svog doma.

Radi se o ozbiljnoj bolesti, koju ne smemo da potcenimo, mnogi su završili u bolnicama i na intenzivnoj nezi, a neki su na žalost i izgubili svoje živote.

Danas moramo da prihvatimo da je socijalno distanciranje, nošenje maski i održavanje higijene postalo norma i da putovanja više nisu ista.  
 

Ali putovanja ne mogu da stanu. Ne mogu da stanu zato što ni život ne može da stane. A život su putovanja.

Ova "nova normalnost" je ispred svakog od nas postavila zadatak da organizuje svoja putovanja na način da ona budu sigurna i bezbedna. 

Nesumnjivo je da je lični automobil najsigurniji način putovanja. Međutim, nemaju svi svoj automobil ili ne mogu da ga koriste u svakom momentu.

U tim slučajevima, iznajmljivanja vozila je logična opcija koja nudi veliki stepen sigurnosti koja je skoro na istom nivou kao korišćenje sopstvenog vozila.

Preventivne mere  prilikom putovanja

Budući da se lek za virus korone neće uskoro pojaviti, a vakcinacija ide svojim ne tako brzim tempom, prevencija je za sada još uvek jedini način da se zaštitimo.

Najvažnije preventivne mere tokom putovanja koji svako od nas treba da poštuje su:

 • Prilikom putovanja obavezno ponesite vlažne maramice, sredstva za dezinfekciju ruku i ostala sredstva za održavanje higijene
 • Redovno perite ruke sapunom i vodom najmanje 20 sekundi i pored toga što nisu vidljivo prljave
 • Dezinfikujte ruke sredstvima za dezinfekciju na bazi alkohola
 • Prilikom kašljanja ili kijanja pokrijte nos i usta savijenim laktom ili maramicom
 • Nosite masku za lice preko usta i nosa
 • Trudite se da smanjite socijalne kontakte samo na one neophodne
 • I naravno, vakcinišite se što pre

 

nošenje maske najvažnija preventivna mera prilikom putovanja

Iznajmljivanje vozila i COVID-19

Kao socijalno odgovorna firma u Unirent-u smo vrlo brzo prepoznalu novonastalu situaciju, tako da smo preuzeli sve neophodne mere i aktivnosti kako bi mogli da garantujemo bezbednost našim klijentima.

Svakodnevno pratimo epidemiološku situaciju u zemlji i inostranstvu i ponašamo se u skladu sa smernicama i merama koje su propisane od strane relevantih institucija.

Protiv epidemiološke mere koje preduzimamo mogu se podeliti na tri grupe: na vozilima, na personalu i u našim prostorijama 

 

Preventivne mere na vozilima

 • Pre i posle svakog iznajmljivanja naša vozila se temeljito čiste i dezinfikuju sertifikovanim dezinficijensima. Posebna pažnja se posvećuje mestima u vozilima koja se najčešće dodiruju:
  • unutrašnje i spoljašne kvake na vratima,
  • volan,
  • ručica menjača,
  • sedišta,
  • retrovizori,
  • sigurnosni pojasevi,
  • komande na kontrolnoj tabli i radiju,
  • ključevi
  • prtljažnik, itd.
    
 • U dogovoru sa klijentima, kao dodatna mera sigurnosti, opremamo naša vozila sa sredstvima za dezinfekciju ruku, maskama za lice i higijenskim kompletima.
 • Ukoliko se utvrdi da je prethodni klijent imao ili se sumnja da je imao koronu virus, to će vozilo biti odmah povučeno iz saobraćaja i biti detaljno dezinfikovano. Za svaki slučaj neće biti vraćeno u saobraćaj 14 dana, kao što i propisuju smernice Svetske zdravstvene organizacije.

 

Preventivne mere u prostorijama i personalu

 • U Unirentu smo naše poslovanje organizovali na način da kada naši klijenti rezervišu, podižu ili vraćaju iznajmljeno vozilo uopšte ne moraju da dođu u direktni kontakt sa personalom. Vozilo se može rezervisati i platiti on-line preko našeg sajta.
 • Ukoliko više volite da papirologiju i novčane transakcije rešavate na našem šalteru na aerodromu Nikola Tesla, nema problema. Naši radnici se strogo pridržavaju protiv epidemioloških mera, nose maske i rukavice (na pravilan način), vrše redovnu dezinfekciju ruku, ali i kontaktnih površina šaltera i kancelarije.
 • Naše poslovnice smo opremili zaštitnim panelima i sredstvima za dezinfekciju
 • Insistiramo da naši klijenti održavaju rastojanje u redu od propisanih 2 metara i trudimo se da smanjimo vreme čekanja.
 • Takođe sprovodimo dnevne preglede naših radnika, merimo njihovu temepraturu i pomažemo im da održavaju najviše standarde lične higijene.
 • Kako bi odagnali i najmanji rizik, ukoliko se neko od naših radnika požali i na najmanje simptome ili posumnja u svoje zdravstveno stanje, ostaje kod kuće
 • Vršimo redovnu edukaciju u vezi bolesti i preduzimanju potrebnih mera
 • Omogućili smo vakcinaciju naših radnika

 

Završna reč

U Unirent-u smo se uvek zalagali za sigurno i pouzdano iznajmljvianje naših vozila. Posebno sada kada je bezbednost postala najvažniji aspekt putovanja, spremni smo još više da radimo kako bi našim klijentima pružili potrebnu sigurnost.

Svetlo na kraju tunela se jasno vidi, ubrzano se vrši vakcinacija, potrebno je još samo malo strpljenja i malo više odgovornosti.

Mi smo uvereni da će život brzo da se vrati u svoju normalu, a sa tim moći ćemo da uživamo u tako željnim putovanjima.

 


Komentari ()

Marija
Marija
Link

Iz vaših usta u Božje uši. Svi se nadamo da ćemo se brzo vratiti u normalu, a dotle, probaćemo da se čuvamo koliko je to moguće i da putujemo gde i koliko možemo. A rent a car je odlična opcija.
2
0

Miki
Miki
Link

Nadam se da ce pandemija uskoro proci, ili barem da ce biti dosta blaza, inace planiram da putujem ove godine jer prosle godine nisam, makar na nedelju dana u nasoj lepoj Srbiji, planina ili banja...
2
0

Dodajte komentarPročitajte i ove tekstove

Vodič za putovanje sa kućnim ljubimcima

Vodič za putovanje sa kućnim ljubimcima

Bliži se sezona godišnjih odmora, što je za one koji imaju kućne ljubimce često podjednako stresno kao i za njihove četvoronožne prijatelje. Jer neke od njih, recimo ptice, ribice, kornjače, itd. jednostavno morate da ostavite nekome na čuvanje, dok kuce i mace možete i povesti sa sobom. Naravno, za to je potrebno malo pripreme, da biste svi zajedno mogli da uživate. A da bismo vam pomogli, sastavili smo vodič za putovanje sa kućnim ljubimcima. Nadamo se da će vam biti od koristi.


Pročitajte više

5 top saveta kako da pravilno operete svoj automobil

5 top saveta kako da pravilno operete svoj automobil

Iako možda deluje da o ovoj temi nema ničeg nejasnog, pranje automobila nija baš tako jednostavno. U ovom tekstu daćemo neke osnovne savete kako da jednostavno, brzo i pravilno operete vaš automobil. Ne postoji samo jedan način da se pravilno opere automobil, ali zato postoji mnogo pogrešnih, pri čemu lako možete da izgrebete lak ili mu uništite sjaj.


Pročitajte više

7 saveta kako savladati beogradske gužve

7 saveta kako savladati beogradske gužve

Kao u svakom velikom gradu i u Beogradu su saobraćajne gužve velike i u njima se gubi dosta vremena, ali i nerava. Za njegove žitelje i mnogobrojne posetioce one predstavljaju veliku smetnju. Donosimo vam 7 saveta kako da ih uspešno savladate


Pročitajte više