RENT A CAR AERODROM BEOGRAD   whatspp   viber

Rent a car blog

Jesenje putovanje iznajmljenim automobilom: top destinacije u Srbiji

Jesenje putovanje iznajmljenim automobilom: top destinacije u Srbiji

Jesen je vreme kada se priroda transformiše, a  prelepe nijanse toplih boja deluju nestvarno i bajkovito. Godišnji odmori jesu tradicionalno rezervisani za letovanja i zimovanja, ali sledi par slobodnih prazničnih dana u novembru koje treba iskoristiti za predah. Iskoristite priliku da osetite čaroliju jeseni, a posebno su uzbudljivi dani od 8. do 13. novembra. Deca će imati mini jesenji raspust, dok će odrasli uživati u neradnim danima zbog državnog praznika. To su savršeni dani za porodične izlete i avanture, a putovanje iznajmljenim automobilom će vam omogućiti da iskoristite svaki trenutak. Nadamo se da ćemo vas inspirisati da krenete na putovanje sa nekoliko predloga predivnih destinacija koje su posebno čarobne tokom jeseni. Bez obzira da li se odlučite za planine, jezera, ili slikovite gradske ulice prekrivene lišćem, jesenje putovanje iznajmljenim automobilom je savršen način da stvorite nezaboravne uspomene sa svojom porodicom ili prijateljima. Spremite se za putovanje jer su nezaboravni dani pred vama!

Iznajmljenim automobilom do Subotice i Palića

Jesen je vreme kada priroda otkriva svoje najlepše boje, a nema boljeg mesta za doživeti ovu čaroliju od Subotice i njene okoline. Palićko jezero, biser ovog kraja, postaje posebno magično u ovim mesecima,  sa okolnim nijansama zlatnožute, crvene i narandžaste. Šetajući obalom jezera, osećate na svakom koraku kako priroda ume da bude pravi umetnik.
U Palićkom parku, drveće je okićeno zlatnim lišćem, i dok stariji posetioci šetaju  udišući svež jesenji vazduh, deca će uživati u palićkom zoo vrtu.
U samom centru Subotice, videćete da grad odiše toplinom i gostoljubivošću. Stari trg doživljava preobražaj, a šetajući ulicama, možete osetiti miris pečenih kestena.   U tom trenutku, jesen postaje ne samo godišnje doba, već i osećanje koje se uvlači duboko pod kožu.
Gradska kuća u Subotici se izdvaja svojom impozantnošću, s pojačanim efektom koji jesen daje njenim zlatnim ornamentima. Nacionalni teatar Subotica je takođe biser arhitekture, tako da nema sumnje da će vas ovaj grad ostaviti bez daha.
Okolne vinarije pozivaju goste na degustaciju vina, gde se aromatični napici spajaju s pogledom na jezero i njegove odsjaje jesenjih boja. Ne sumnjamo da ćete uživati jer ovde jesen nije samo godišnje doba, već čarolija koja se otkriva na svakom koraku. Subotica i Palićko jezero u jesen su definitivno mesta gde priroda i kultura plešu zajedno, stvarajući priču koju ćete pamtiti zauvek.

subotica, palic, iznajmljeni automobil, putovanje


Divčibare u jesen

Jesen na Divčibarama je prava bajka. Planina se preliva raznobojnim nijansama žutih, crvenih i narandžastih lišća, stvarajući čaroban pejzaž. 
Kada stignete na Divčibare, prvo što ćete primetiti su planinski vazduh i miris svežeg lišća. Smeštaj možete pronaći u brojnim planinskim kućama, apartmanima i hotelima. 

Jesen na Divčibarama pruža mnoge aktivnosti. Šetnje kroz  šumske staze i proplanke su neizostavne. Možete se zaputiti do Crnog vrha i uživati u predivnom panoramskom pogledu. Crni vrh nalazi se na 1098 metara nadmorske visine. Ovaj vrh je najpoznatiji na planini Maljen. Karakterističan je i po tome što se sa njega spušta i ski staza na Divčibarama. Jedno je od najpoznatijih mesta ove planine. Sa njega se pruža veličanstven pogled.
Za ljubitelje avanture, biciklizam kroz planinske staze pruža priliku za istraživanje prirode. 
Ne zaboravite probati tradicionalnu planinsku hranu u lokalnim restoranima, kao što su kajmak, proja, i različite vrste pečenja. Uživajte u ukusima jeseni uz domaće vino i rakiju.
Divčibare u jesen je poput bajke koja se odvija pred vašim očima. Smeštaj je raznovrstan, aktivnosti su raznovrsne, a priroda je neprocenjiva. Iskoristite priliku da se opustite par dana na ovoj prelepoj planini.

jesen, putovanje, iznajmljeni automobil, rent a car

Jesenji raspust na Zlataru

Posetiti planinu Zlatar u jesen može biti zaista neverovatno iskustvo za sve ljubitelje prirode i mira. Zlatar se u jesen transformiše u pravu paletu boja. Šume na ovoj planini postaju šarene s raznovrsnim lišćem koje prelazi iz zelene u crvene, narandžaste i žute tonove. Prošetajte stazama i uživajte u ovoj prirodnoj simfoniji boja.
Zlatar ima prijatnu klimu tokom jeseni, sa velikim brojem sunčanih dana. To čini ovu sezonu idealnom za istraživanje prirode, pešačenje ili vožnju bicikla. Osim toga Zlatar nudi svim avanturistima različite staze za planinarenje i šetnje koje vode kroz prelepe pejzaže, zip line i druge avanture na otvorenom. Treba posetiti vidikovce kao što je "Zlatar" i osetiti mir i spokojnost dok gledate predivne jesenje pejzaže. Zlatar je poznat po proizvodnji ukusnog sira. A ono što je posebno interesantno je da je jesen period godine kada se beloglavi sup često može videti kako leti iznad planine.
Ski staze: Za ljubitelje zimskih sportova, Zlatar nudi uređene ski staze, tako da čak i u jesenjem periodu kada ima snega možete uživati u skijanju.

Za kraj: 

Jesenje putovanje iznajmljenim automobilom pruža izvanrednu priliku da istražite očaravajuće destinacije poput Subotice, Palića, Divčibara i Zlatara u Srbiji. Iznajmljeni automobil vam omogućava slobodu da u potpunosti uživate u čarima prirode, kulture i gastronomije ovih mesta. Rezervišite auto na vreme! Srećan put želi Vam Unirent rent a car


Komentari ()

Dodajte komentarPročitajte i ove tekstove

Zelena tranzicija u saobraćaju na Balkanu: izazovi i perspektive

Zelena tranzicija u saobraćaju na Balkanu: izazovi i perspektive

Zelena mobilnost postaje sve važnija tema na Zapadnom Balkanu, gde zemlje nastoje modernizovati svoje saobraćajne sisteme kako bi smanjile zagađenje i emisije štetnih gasova. Deklaracija o Zelenoj mobilnosti, usvojena od strane više zemalja u regionu, predstavlja ključan korak ka održivom razvoju. Iako je ovaj korak značajan, put do potpune realizacije zahteva mnogo vremena, truda i investicija.


Pročitajte više

Zašto korišćenje klima uređaja u vašem vozilu podiže potrošnju goriva, i kako je smanjiti?

Zašto korišćenje klima uređaja u vašem vozilu podiže potrošnju goriva, i kako je smanjiti?

Verovatno znate da vaše vozilo troši više goriva sa uključenom klimom, nego sa bilo kojom drugom pomoćnom funkcijom. Sistem klima uređaja može da poveća potrošnju goriva za do 20% zbog dodatnog opterećenja motora. Naravno, stvarno opterećenje zavisi od veličine unutrašnjosti vozila, spoljašnje temperature i drugih uslova. Ali hajde da dublje uđemo u tematiku zašto korišćenje klima uređaja u vašem vozilu podiže potrošnju goriva, i kako je smanjiti, primenom nekih korisnih saveta…


Pročitajte više

Kako ostati bezbedan za volanom tokom oluje i grmljavine? 

Kako ostati bezbedan za volanom tokom oluje i grmljavine? 

Tokom vožnje po grmljavini, bezbednost postaje ključna briga. Automobili pružaju određenu zaštitu zahvaljujući svojoj konstrukciji, koja deluje kao Faradejev kavez. Ova struktura omogućava da elektricitet od groma prolazi preko spoljašnjosti vozila, štiteći putnike unutra. Međutim, ova zaštita važi samo za vozila sa metalnom šasijom, dok kabrioleti sa platnenim krovom i vozila s plastičnim delovima ne nude isti nivo sigurnosti.


Pročitajte više