RENT A CAR AERODROM BEOGRAD   whatspp   viber

Rent a car blog

Rent a car na aerodromu Beograd

Rent a car na aerodromu Beograd

Rent a car na aerodromu Beograd je potreban svima koji dolaze avionom u glavni grad Srbije. Potencijalni korisnici ovih usluga su svi oni koji dolaze u Beograd poslovno, turistički, u kraću ili dužu posetu. 

Svi veći aerodromi u svetu imaju uslugu iznajmljivanja automobila. Od toga nije izuzet ni najveći aerodrom u našoj zemlji, beogradski aerodrom Nikola Tesla.  

Iznajmljvanje vozila na aerodromu je veoma popularno zato što olakšava transfer putnicima - da se po dolasku udobno i bezbedno odvezu do željene destinacije kao i da im boravak u glavnom gradu bude praktičniji, ispunjeniji i u lepoj uspomeni.

Preuzimanje i vraćanje iznajmljenog vozila na aerodromu Nikola Tesla se donekle razlikuje od istog koje se odvija u podružnicama rent a car agencija u gradu.


Iznajmljivanje na licu mesta


Rent a car agencije koje se nalaze na samom aerodromu su na prvoj liniji kontakta sa potencijalnim korisnicima njihove usluge. Njihovi šalteri su vidljivi i dolazećim i odlazećim putnicima, a vrlo često imaju i garažna mesta za svoja vozila. Veoma obučeni i iskusni radnici u ovim agencijama treba da u što kraćem vremenu završe sve procedure oko najma ili vraćanja vozila. Izazovno i veoma kreativno. 

Putnici koji su rezervisali svoje vozilo ili žele to da urade na licu treba prvo da pronađu šalter rent a car agencije. Unirent agencija ima središnji šalter u glavnoj aerodromskoj zgradi beogradskog aerodroma i prepoznatljiv je starim i novim korisnicima. Za one koji ovu uslugu koriste prvi put postoje dobro obeleženi putokazi koji usmeravaju klijente. 

Prednost ove lokacije je što putnici pri silasku sa aviona, posle obavljene pasoške i carinske kontrole, vrlo brzo dolaze do šaltera gde obave proveru rezervacije i ostalu papirologiju, izvrše plaćanje i odmah idu na parking kod ulaza zgrade gde preuzimaju svoje vozilo.

Pri vraćanju vozila, na šalteru rent a car agencije se mogu obaviti procedure vraćanja vozila i vrlo brzo se ide na prijavljivanje za let (boarding).

Preuzimanje vozila na aerodromu


Preuzimanje vozila na aerodromu Beograd


Procedura pri preuzimanju vozila na šalteru rent a car agencije Unirent je veoma jednostavna.

Pri dolasku, klijent pokazuje ličnu kartu ili pasoš, vozačku dozvolu, proveri se rezervacija ukoliko je vozilo rezervisano on-line, pročita se i potpiše ugovor o najmu, i posle izvršenog plaćanja preuzima ključ vozila. Zajedno sa agentom ide do vozila gde posle uvida u vozilo potpisuju zapisnik o primopredaji odnosno potpisuje se obrazac o stanju vozila.

Plaćanje rent a car usluge

  • Plaća se unapred
  • Plaća se u gotovini, kreditnom/debitnom karticom ili uplatom na račun (pravna lica)
  • Agenciji se ostavlja depozit koji je obavezan. Visina depozita se određuje na osnovu klase vozila

 

Rent a car agencija Unirent


Vraćanje vozila na aerodromu Beograd


Kada se vozilo vraća, službenik agencije će prvo da identifikuje automobil i izvrši proveru vozila, da li eventualno ima oštećenja, ogrebotina i manjih kvarova, proveriće kilometražu i rezervoar goriva.

Ukoliko je sve u redu, odnosno ako je automobil vraćen na vreme i u ispravnom stanju, klijent može slobodno da nastavi dalje putovanje.

 


Povratak unajmljenog automobila van radnog vremena


Rent a car agencije na beogradskom aerodromu uglavnom rade od 07 do 24h.

Veoma često je polazak ili dolazak aviona u nezgodno vreme, u ranim jutarnjim satima ili kasno uveče.

Šta da radite ako morate da vratite vozilo u 4 sati ujutru kada šalteri nisu otvoreni? Prvo što treba da znate, je da o tome morate da obavestite rent a car agenciju. Drugo, proverite da li možete da vratite auto pre ili posle radnog vremena.

 

Agencija Unirent dozvoljava vraćanje i van radnog vremena.

 

Najveći i najvažniji je aerodrom Nikola Tesla u Beogradu. Nalazi se na 18 kilometara od glavnog grada, avio linijama je povezan sa skoro svim većim gradovima u Evropi, kao i sa Njujorkom u SAD, i predstavlja važno čvorište vazdušne mreže ne samo Srbije nego i celog regiona.

Ima dva terminala, šest avio mostova i kapacitet za iznad 5 miliona putnika. Pre pandemije korone virusa, broj putnika je rastao iz godinu u godinu i dostigao broj od 5 600 000. 


Kako iznajmiti vozilo na aerodromu Beograd?


Najbolje prakse ukazuju da je online rezervacija vozila unapred najefikasniji način rezervacije vozila. Na ovaj način možete izabrati vozilo po vašoj meri ili klasu vozila. Takođe, rezervacija vozila unapred garantuje da ćete uslugu rentiranja ostvariti po rezervisanoj ceni. Ako znate kada putujete u naš glavni grad, a to su često praznici, vreme odmora, ako bi rezervisali vozilo na licu mesta platili bi više jer cena usluge rent a car nije ista tokom cele godine.

 


Komentari ()

Mirko Bašić
Mirko Bašić
Link

Unirent je pojam za rent a car na aerodromu Beograd. Najbolja vozila i najbolje cene. Ono što me je prvi put privuklo ovoj agenciji je to da nemaju skrivenih troškova i u to sam se lično uverio. Moja preporuka za ovu agenciju.

2
0

Marija
Marija
Link

Koristila sam jednom vase usluge, zaista sve pohvale imate od mene!
2
0

Jelena
Jelena
Link

Ovo je definitivno najbolja varijanta za strance. Čim doputuju mogu da iznajme auto, i da ga vrate kad krenu nazad. Super! Proslediću članak prijateljima koji nameravaju da dođu ovog leta iz Australije. Hvala :)
2
0

Dodajte komentarPročitajte i ove tekstove

Prednosti putovanja van Srbije rentiranim vozilom

Prednosti putovanja van Srbije rentiranim vozilom

Proleće i leto su sezone kada se najčešće putuje van zemlje. Bilo da idete na kraće turističke, šoping ture ili na letovanje, sigurno vas zanima kako biste mogli da putujete što komfornije. Predlažemo vam rent a car, a ima mnogo razloga za to, pa zato hajde da vidimo koje su to prednosti putovanja van Srbije rentiranim vozilom.


Pročitajte više

SAVETI ZA NAJAM AUTOMOBILA ZA VAŠ ODMOR U SRBIJI

SAVETI ZA NAJAM AUTOMOBILA ZA VAŠ ODMOR U SRBIJI

Najam automobila u Srbiji je sve popularniji. Mnogi stranci koji u naš glavni grad Beograd dolaze avionom sve češće iznajmljuju vozila od rent a car agencija na aerodromu Nikola Tesla jer je to najpraktičniji, a pokazuje se i najracionalniji način da obiđu glavni grad, ali i druga turistička mesta u našoj zemlji.


Pročitajte više

GPS navigacija kod iznajmljenih vozila

GPS navigacija kod iznajmljenih vozila

Globalni sistem pozicioniranja (Global Positioning System) ili skraćeno GPS, postao je nezamenljiv i neverovatno koristan alat u današnjem svetu. Nalazi široku primenu u skoro svim oblastima življenja, od one prvobitne vojne, preko geodezije, kontrole avio saobraćaja pa do drumskog saobraćaja i putovanja.


Pročitajte više