RENT A CAR AERODROM BEOGRAD   whatspp   viber

Rent a car blog

Sve prednosti mesečnog najma automobila

Sve prednosti mesečnog najma automobila

Svi su manje više upoznati sa tim da je najam na više dana kada ste na putovanju, letovanju isplativiji nego dnevni najam, ali je u poslednjih nekoliko godina sve više preduzeća, kompanija i firmi koje su shvatile prednosti mesečnog, ali i dugoročnog najma automobila. Ranije je praksa bila da su mnogi poslovni ljudi za putovanja koristili svoja lična vozila, pa bi im se nakon toga nadoknadili troškovi, ali to je zaista nepotrebno i  u krajnjem slučaju ne ostavljate dobar utisak kao kompanija.

Mesečni najam vozila je najpovoljnije i najefikasnije rešenje koje se u praksi pokazalo kao prilično isplativa opcija ne samo za pravna lica nego i za fizička lica kojima je na određeno vreme potreban auto. Dakle dobijate auto na period koji je vama potreban ali nemate dodatne troške oko održavanja, servisiranja i registracije. U zimskom periodu godine nećete morati da brinete o zameni pneumatika. Na vozilu su tada  zimske gume, uz rezervnu gumu, lance i propratnu opremu. Posle 1.4. montiraju se letnje gume. Zašto je mesečni najam sve popularniji kod kompanija koje drže do svog poslovnog imidža? Pre svega jer su odavno uvideli i proračunski da je najveći gubitak i najveći trošak  kupiti novi automobil, jer on zapravo čim  izađete sa njim iz salona on gubi oko 20% svoje vrednosti.

najam automobila

Šta podrazumeva mesečni najam automobila?

U Evropskoj uniji je odavno trend rasta ovog načina rentiranja automobila. Mesečni ili dugoročni najam vozila je zaista najjednostavniji način da dođete do novog vozila i toga su poslednjih nekoliko godina svesne gotovo sve veće kompanije. Zapravo bez lizinga, kredita i zaduživanja za prihvatljivu i pristupačnu cenu najma firme dobijaju automobile novije generacije i pri tome nemaju nikakve brige oko automobila jer sve je to u nadležnosti rent a car agencije od kojih se auto rentira. Od kako su cene automobila još više poskupele poslednjih par godina, mnoga firme su uvidele zapravo da se kupovina novog automobila ne isplati jer pre svega automobili sa godinama gube na vrednosti, a osim toga vezujete se za određeno vreme na taj auto i plus imate sve propratne troškove.

Trenutno je kupovina automobila velika investicija, cene su sve veće i veće održavanje i delovi skuplji, kao i registracija i osiguranje. Zato se iz godine u godinu beleži rast potražnje ove usluge kako mesečnog najma, tako i dugoročnog najma automobila. Sve rizike koji su vezani za vozilo snosi rent a car agencija, a osim toga sami kontrolišete troškove u okviru vaše firme. Knjigovođa vam troškove mesečnog najma obračunava kao materijalne troškove.

mesecn najam automobila

Prednosti mesečnog najma u odnosu na lizing

Finansijski lizing funkcioniše tako što lizing kuća (davalac lizinga) kupuje na svoje ime automobil koji vi želite. Taj auto se  dakle vama daje na korišćenje, a vi mesečnim ratama otplaćujete automobil i naknadu lizing kući, tek kada isplatite poslednju ratu, automobil prelazi u vaše vlasništvo. Osim uplate učešća, da biste dobili lizing uslov je pozitivna ocena boniteta lica koje je podnelo zahtev za odobrenje lizinga. Rentiranje vozila na duži period ili mesečni najam zaista ima mnogo više prednosti u odnosu na lizing.

Pre svega zato što je sklapanje ugovora o iznajmljivanju jednostavan proces koji se  završava za jedan dan. Nema prikupljanja zahteva i ogromne dokumentacije i papirologije kao kod lizinga. Rent a car agencija ne vrši procenu boniteta i ne treba davati novac za troškove obrade kredita. Ugovorom za rentiranje vozila na mesečnom nivou uključene su usluge i registracije i tehničkog pregleda, osiguranje, svi redovni servisi i održavanje, zamena zimskih i letnjih guma, kao i dobijanje zamenskog vozila u slučaju kvara. Tih povoljnosti nema kada je u pitanju lizing, zato i raste popularnost ove usluge rent a car agencija.


Komentari ()

Dodajte komentarPročitajte i ove tekstove

Šta je e - gorivo?

Šta je e - gorivo?

U decembru mesecu prošle godine stigla nam je vest iz Porsche-a da su u saradnji sa nekoliko partnera započeli proizvodnju e - goriva. E-gorivo je klimatski neutralno gorivo koje bi se proizvodilo u cilju da zameni benzin u tradicionalnim SUS motorima. Porsche je počeo proizvodnju u fabrici u Čileu, to je još uvek pilot projekat, ali se planira komercijalna proizvodnja od miliona galona e-goriva.


Pročitajte više

Kako rashladiti vozilo

Kako rashladiti vozilo

Putovanja leti kada vladaju visoke temperature znaju da budu veoma naporna i neprijatna i uživanje u vožnji vrlo brzo prelazi u pravo mučenje. Vrućine negativno deluju na vozače, putnike i na sama vozila. Ali na sreću, postoji nekoliko načina da se unutrašnjost vozila rashladi.


Pročitajte više

Žene značajne za istoriju auto industrije

Žene značajne za istoriju auto industrije

U svetu danas vlada stereotipno mišljenje da automobilskom industrijom vladaju muškarci, što i nije daleko od istine. Ipak, postoji bar mrvica ženskog uticaja. Njihovi izumi i danas služe kao inspiracija mnogim ženama iz tog sveta. A njima u čast, za danas smo vam pripremili listu žena značajnih za istoriju auto industrije, pa hajde da vidimo koja su se imena našla na njoj...


Pročitajte više