RENT A CAR AERODROM BEOGRAD   whatspp   viber

Rent a car blog

Top 3 automobila u koje Srbi imaju najviše poverenja

Top 3 automobila u koje Srbi imaju najviše poverenja

Da li su nemački automobili i dalje neprikosnoveni među Srbima?  Po registracijama novih automobila na celom prostoru Balkana reklo bi se da to više nije slučaj. Tržište novih automobila je u mnogo većem problemu nego tržište polovnih, tako da se stiče utisak da vlada pravilo "uzmi ono što je u ponudi" jer se na potpuno nove automobile dugo, dugo čeka. Uvoznici su zaista u velikim problemima jer nema lagera u novih automobila, čekaju se termini u fabrikama kako bi se naručili novi modeli. Već pretpostavljate da su kod nas decenijama unazad modeli "Velike nemačke trojke" ( BMW, Mercedes i Audi) najpopularniji, doduše manje nego ranije, ali i dalje su na tronu, što se tiče tržišta u Srbiji.

Poslednjih pet godina u Srbiju je uvezeno  preko 600.000 polovnih vozila. Većina tih automobila je bila do 3000 evra i starosti više od 10 godina. Godinama unazad domaćim tržištem automobila dominiraju nemački automobili i to se može već okarakterisati kao tradicija. Ovo su samo neki od modela koji su se najviše kupovali unazad par godina u Srbiji ( Golf 4, Golf 5, Audi A4, Audi A6, Fiat Punto, Volkswagen Passat B6, BMW 320).

Prosečan Srbin kupuje automobil na svakih 5-10 godina, vrednosti između 2 500-4 000 evra, starosti veće od 10 godina. Dakle statistika nije baš za pohvalu, a u nastavku ćemo vam predstaviti karakteristike automobila kojima naši ljudi najviše veruju.

1. GOLF 4, GOLF 5

Golf 4 je sada već kultni automobil, proizvodio se u hečbek verziji sa tri ili 5 vrata i kao karavan u periodu od 1998-2003. godine. Volkswagen Bora je zapravo predstavljao sedan verziju Golfa 4. Naslednika ovog Golfa, Golf 5 odlikuje veća pouzdanost i mnogi će se složiti da je najbolji među golfovima.

golf 5 , wv golf

Greške kod Golf 5 se javljaju veoma retko, ali  bi bilo najbolje da izbegnete  modele Vw Golf 5 proizvedene do leta 2004. Ostali modeli su izuzetno efikasni i odlično su se pokazali. Volkswagen Golf 5 je kompaktni porodični automobil, čija je proizvodnja trajala od 2004.  do 2009. godine. Među vozačima su posebno popularni modeli visokih performansi, gde se ističe Golf 5 GTI.

2. AUDI A4

Audi A4 je automobil koji je jako popularan na našim putevima. Prva generacija  Audi A4 je predstavlljena sada daleke  1994 godine kao naslednik kultnog modela  Audi 80 B4. Prva generacija Audi A4 se prozivodila do 2000. godine, kada je nasleđuje upravo model koji je najpopularniji na našim prostorima, druga generacija A4 čija je proizvodnja trajala od 2000. do 2004. godine.
Druga generacija Audi A4 se odlično prodavala, na evropskom tržištu i zaista je plenio izgledom na ulicama. Uglavnom su se sve verzije Audi A4 prozivodile u dve varijente, kao limuzina i kao karavan.  Druga i treća generacija Audi A4 osim limuzine i karavana proizvodila se i u kabriolet verziji.

audi a 4

3. Fiat Punto

Fiat Punto Classic je jedini model putničkog vozila domaće proizvodnje u Srbiji, proizveden je u aprilu 2009. godine. Tokom 2010. godine prodato je više od 15,000 Punto Classic-a proizvedenih u Kragujevcu. Možemo zapravo zaključiti da je u Srbiji kad su u pitanju noviji automobili favorit Fiat, a među starijim generacijama polovnih automobila to je definitivno  i dalje Golf. 
Novi Fiat je sve prodavaniji, što zbog  otvorene fabrike FIat-a u Kragujevcu, što i zbog povoljnijih uslova za kupovinu. Fiat je praktičan, veoma prilagodljiv automobil, savršen za mlade vozače i za manje porodice. Odličan je za gradske gužve, pa tako ne treba da čudi podatak što je njegova  popularnost najveća u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

fiat punto

Ovo je bilo predstavljanje top 3 automobila u koje Srbi imaju najviše poverenja, a da li se Vi slažete sa ovim izborom? U koji automobil vi imate najviše poverenja? Pišite nam ispod u komentarima. Srećan put želi Vam Unirent rent a car

 

 


Komentari ()

Dodajte komentarPročitajte i ove tekstove

6 najčešćih zabluda u vezi sa održavanjem automobila

6 najčešćih zabluda u vezi sa održavanjem automobila

Ako posedujete sopstveno vozilo, znate da je redovno održavanje neophodno za njegovo nesmetano funkcionisanje. Ipak, ono što je važilo za nekadašnje modele automobila, nije primenjivo na današnje. U želji da razjasnimo neke od mitova, pripremili smo za vas spisak od 6 najčešćih zabluda u vezi sa održavanjem automobila. Pa ako smo vas zainteresovali, nastavite da čitate...


Pročitajte više

Kakav poklon pokloniti zaljubljeniku u vozila

Kakav poklon pokloniti zaljubljeniku u vozila

Pravi poklon nije lako odabrati. Ako želite pravi poklon za dragu osobu koja je zaljubljena u vozila i vožnju, treba da joj kupite nešto što je povezano sa tim svetom. U nastavku su neki naši predlozi


Pročitajte više

5 stvari koje se ne smeju zaboraviti kada su putevi prekriveni snegom i ledom

5 stvari koje se ne smeju zaboraviti kada su putevi prekriveni snegom i ledom

Za sve one koje vole zimske čarolije i sneg ovo su idealni dani. Posle gotovo prolećnih temperature u decembru i za vreme novogodišnjih praznika Srbija se zabelela. Vozači nisu baš srećni, kao mališani pa ćemo se u nastavku teksta  bazirati na onome što ne bi trebalo da se zaboravi kada je vožnja po snegu u pitanju. Za sve one koje vole zimske čarolije i sneg ovo su idealni dani. Posle gotovo prolećnih temperature u decembru i za vreme novogodišnjih praznika Srbija se zabelela. Vozači nisu baš srećni, kao mališani pa ćemo se u nastavku teksta  bazirati na onome što ne bi trebalo da se zaboravi kada je vožnja po snegu u pitanju. 


Pročitajte više