RENT A CAR AERODROM BEOGRAD   whatspp   viber

Rent a car blog

Top 5 najpopularnijih automobila u 2021. godini

Top 5 najpopularnijih automobila u 2021. godini

Evropska automobilska industrija se i dalje bori zbog pandemije Covid-19 i nedostatka poluprovodnika, ali je ohrabrujuće ipak što je porasla prodaja električnih i plug-in hibrida.
Podaci obećavaju, ali tržište se oporavlja sporije nego što su mnogi očekivali. Ekonomija je u recesiji jer industrija prelazi sa tradicionalnih pogonskih agregata i prilagođava se strožijim propisima o emisiji CO2. Nedostatak sigurnosti i poverenja potrošača ograničava rast. 


Električna vozila su zabeležila rekordan udeo u maju, čineći 16% tržišta, u poređenju sa 11% u aprilu 2021. Potražnja za čisto električnim modelima porasla je za 261% na 83.700 jedinica, a registracije plug-in hibrida su porasle za 299% na 87.700 jedinica. Tržišni udeo SUV vozila porastao je sa 40,2% u maju 2020. na 44,6% u maju 2021.
Tržište je takođe vođeno snažnom potražnjom za pojedinačnim modelima kao što su Renault Clio, Fiat 500 i Volksvagen Golf, koji je osvojio prvo mesto kao najprodavaniji automobil u Evropi.

Najprodavaniji automobili u Evropi tokom 2021. godine su Volkswagen Golf, Peugeot 2008, Renault Clio, FIat 500, Seat Leon.

1. Seat Leon

Seat Leon je najbolji auto u 2021 godini. Nekada nije lako izabrati koji je auto najbolji za kupovinu. Dosadašnji rezultati Seat Leon automobila su vrlo impresivni, vožnja je podignuta  na jedan viši nivo, u pogledu dinamike, efikasnosti i sigurnosti. U ovaj auto proizvođači su uložili preko milijardu evra, a postoje i verzije sa hibridnim pogonom.
Seat Leon uspeo je da se izdvoji kao izvanredno vozilo u klasi, a tražnja za njim samo raste.Seat Leon je popularan među svim generacijama, može se pronaći u verziji za benzin, za dizel, za prirodni gas, ali i kao blago-hibridni i priključno hibridni model.
Na taj način potpuno je prilagodljiv vozačima i njihovom stilu života. Ovaj auto je dobio od Evropske agencije za istraživanje bezbednosti automobila 5 zvezdica. To je upravo rezultat arhitekture vozila, adekvatne prateće opreme i tehnologije.

2. Volkswagen Golf

Golf je u trenutnoj dostupnoj verziji koja je na tržištu od leta 2020. Ovaj auto je uvek među prvima ili jedan od najprodavanijih automobila u Evropi. Zahvaljujući intuitivnom upravljanju dodirom, eliminisan je niz prekidača, dugmadi i tastera. Ambijentalna svetlost, sa opcionom mogućnošću za do 32 različite nijanse, stvara personalizovanu atmosferu osvetljenja. Pored svih digitalnih inovacija, naravno, ostaje tipičan Golf osećaj.

3. Peugeot 2008

Novi Peugeot 2008 ispunjava najviše ambicije i okreće novu stranicu pisanja istorije SUV modela Peugeot brenda. Odličan dizajn, izbalansirane linije i dimenzije  u potpunosti odgovaraju jednom SUV-u. Sada sa svojih 4.3 metara dužine dobio je za 7 cm duže međuosovinsko rastojanje i prtljažnik veći za 10 litara. 
Dizajn, kao jedan od dva ključna stuba strategije brenda zahvaljujući kojoj poslednjih godina Peugeot beleži sjajne rezultate, definitivno je karakteristika koja ga odvaja od konkurencije. Robusnog stila, sa velikim točkovima i sa prepoznatljvim LED svetlosnim potpisom, novi 2008 već na prvi pogled ostavlja utisak elegantnog i kvalitenog automobila.

4. Fiat 500


Fiat 500, dostupan je sa dve varijante motora zapremine, 1,2 litra, sa manuelnim ili automatskim menjačem.
U zavisnosti od verzije motora i menjača, kombinovana potrošnja iznosi od 3,9 do 5,2 litra na 100 pređenih kilometara. Fiat 500 je okarakterisan kao ženski automobil.  Naravno da nije zabranjen ni pripadnicima jačeg pola, ali je definitivno profilisan kao damski auto koji zrači, posebnom elegancijom, a evidentno je da ima jači uticaj na lepši bol.

5. Reno Clio

Reno Clio je jednako udoban u gradu kao i na otvorenom putu. Legendarni mali automobil štiti vas u svakom trenutku svojim senzorima za pešake i automatskim kočenjem u slučaju nužde. Potpuno novi model Clio obuhvata najnovija Renault EASY DRIVE rešenja, kao što su kamera koja snima u 360° i opcija Easy Park Assist. Novi CLIO se odlikuje optimizovanom konstrukcijom karoserije, obnovljenom strukturom sedišta i sigurnosnim pojasevima koji su osmišljeni na način da pružaju optimalnu podršku za sve putnike.


Da li ste zadovoljni ovim izborom top 5 najpopularnijih automobila u 2021.godini, podelite sa nama u komentarima da li biste nešto promenili na ovom spisku? Srećan put želi Vam Unirent rent a car

 

 


Komentari ()

Makica
Makica
Link

Moj glas ide za Peugeot!
0
0

Lana
Lana
Link

Ja glasam za Peugeot - moj omiljeni auto. :)
2
0

Milan
Milan
Link

Reno Klio je moj izbor. Pravi gradski auto, mada je sasvim dobar i za putovanje, recimo do Grčke.
2
0

Dodajte komentarPročitajte i ove tekstove

Akvaplaning - kako ga izbeći i kako reagovati, gume

Akvaplaning - kako ga izbeći i kako reagovati, gume

Nakon jakih padavina i oluja, na putevima se pojavljuje veća količina vode koja utiče i na sigurnost i bezbednost vožnje. Javlja se takozvani akvaplaning. Šta je akvaplaning, kako ga izbeći i kako reagovati ako se ipak naleti na veću količinu vode.


Pročitajte više

Boje automobila koje su u trendu i najtraženije na tržištu

Boje automobila koje su u trendu i najtraženije na tržištu

Svake godine, počevši još od daleke 1953. godine, kompanija Axalta, koja je jedan od vodećih snabdevača boja za automobilsku industriju pravi istraživanje na temu koje boje automobila su najtraženiji i najaktuelnije.  Što se tiče celokupnog tržišta bela je i dalje dominantna. Jedan od najvećih razloga je to što  bela odbija sunčevu toplotu, a naravno da utiče i ekonomski momenat jer  za nju nije potrebna posebna doplata. Prema Axalti, 35 posto prodatih automobila prošle godine bilo je sa belom bojom. Posle bele po popularnosti slede  crna, tamno siva i srebrno siva.


Pročitajte više

Iznjamljivanje vozila sa ili bez vozača za preduzeća

Iznjamljivanje vozila sa ili bez vozača za preduzeća

​​​​​​​Preduzeća za svoje aktivnosti više ili manje često koriste vozila. Ako im ne treba stalna flota vozila, nego su im vozila nužna povremeno, samo u nekim posebnim prilikama nema potrebe da investiraju u njihovu nabavku i angažovanje stalnih vozača. Za te namene je iznajmljivanje vozila, sa ili bez vozača, veoma praktično, efikasno i jeftino rešenje.


Pročitajte više