RENT A CAR AERODROM BEOGRAD   whatspp   viber

Rent a car blog

Top 5 polovnih automobila za porodicu po izboru roditelja

Top 5 polovnih automobila za porodicu po izboru roditelja

Glavni kriterijumi prilikom izbora vozila za porodicu su praktičnost, niski troškovi održavanja i mala potrošnja. Ovaj tekst je urađen na osnovu jednog istraživanja koje je sprovedeno u Velikoj Britaniji, a za početak istraživanje otkriva da dve trećine roditelja automobil smatra isključivo alatom koji im je potreban da stignu od tačke A do tačke B. Oko 60% roditelja izjavilo je da je bilo nervozno prvi put kada su se vozili sa svojim detetom u kolima, a dve trećine ispitanika smatra da je postavljanje dečjeg sedišta vrlo komplikovan posao.
 

Što se tiče vrste automobila, roditelji najradije biraju hečbek i SUV modele, a Audi je najtraženiji brend dok se iza njega nalaze Fiat, BMW, Volkswagen, Honda, Toyota i Mercedes. Pa da vidimo koji su modeli  automobila ušli u top 5 najboljih porodičnih automobila po izboru roditelja u ovom istraživanju. 

 

Audi A3 Sportback 1.0 TFSI

Audi A3 je automobil sjajnih sposobnosti, a dosadašnja iskustva vlasnika ovog modela uglavnom su pozitivna. Takođe, veliki unutrašnji prostor doprinosu komforu potrebnom za dugačka putovanja sa porodicom. A to je još jedan razlog zbog kog vlasnici uživaju u njegovoj vožnji. Prema testovima Evropske agencije za istraživanje novih automobila (Euro NCAP), Audi A3 je dobio najvećih 5 zvezdica za bezbednost prema ustaljenim standardima. A moramo se složiti, bezbednost je prva na listi potrebnih performansi kada se radi o vožnji dece. Audi A3 zahteva od vas da izdvojite nešto više novca nego što je to slučaj u odnosu na druge porodične modele automobila sličnih karakteristika poput Golfa ili Ford Fokusa.

 

Honda Civic 1.0 VTEC Turbo (2018)

Hondin najprodavaniji model svih vremena Civic, poznat je po izuzetnoj  udobnosti. Honda Civic donela  je ovoj  japanskoj marki automobila  veću korist od bilo kojeg drugog modela koji proizvodi. Na putu se ovaj automobil gotovo nikada ne pokvari, ali pod uslovom da se koriste originalni rezervni delovi. U pitanju je mali porodični automobil sa maksimalnom brzinom od 203 km/h, ubrzanjem od 0-100 za 10.4s i prosečnom potrošnjom od oko 4.8 litara na 100 pređenih kilometara.

Honda HR-V 1.5 VTEC

Japanski automobil iz 2015 godine, jako kvalitetan, sa dopadiljivom, modernom linijom i praktičnim enterijerom. U pitanju je terensko vozilo / suv sa maksimalnom brzinom od 192km/h, ubrzanjem od 0-100 za 10.2s i prosečnom potrošnjom od oko 5.6 litara na 100 pređenih kilometara. Sedišta su dosta komforna, tako da je dobar izbor za porodicu. Odličan je za svakodnevnu gradsku vožnju kao i za duže relacije. 

 

BMW 2 Serije  Active Tourer 218i

Poput svih BMW modela i serija 2 Active Tourer predstavlja izvrsnu voznu dinamiku i uživanje u vožnji po kojoj je ovaj proizvođač automobila  poznat. Ovaj model  BMW serije  ima tipične karakteristike marke BMW, a veliki prtljažnik zapremine 468 litara doprinosi komforu i olakšanim porodićnim putovanjima. Zanimljiv detalj je sklopivi pod u prtljažniku ispod kojeg se nalazi prostor za odlaganje stvari. Prosečna potrošnja ovog automobila je oko 4.9 litara na 100 pređenih kilometara. 

Volkswagen Golf 1.0 TSI 

U pitanju je mali porodični automobil, sa prosečnom potrošnjom od oko 4.6 litara na 100 pređenih kilometara. Golf je sa preko 33 miliona primeraka,  ubedljivo najuspešniji model VW koncerna i broj 1 u Evropi po kvalitetu, konstrukciji i inženjeringu. Iako mu je dizajn sveden, materijali u enterijeru su čak kvalitetniji nego kod nekih modela Audija. Ovaj model VW je omogućio i ljudima sa skromniijim budžetom  da uživaju u  vrhunskoj tehnologiji kada su u pitanju automobili niže srednje klase. Idealan za svakodnevnu gradsku vožnju kao i porodična putovanja van grada. 

 

Nadamo se da Vam je ovaj izbor top 5 porodičnih polovnih automobila bio zanimljiv, a ukoliko Vi imate neki vaš favorit podelite sa nama u komentaru ispod teksta. Srećan put želi Vam Unirent rent a car
 


Komentari ()

Marko
Marko
Link

Audi je moj izbor, pošto je mali tenk. Ako pričamo u sigurnosti - nemački automobili su sam vrh, a to je ono što mi je najbitnije kada je porodica u pitanju.
2
0

Dodajte komentarPročitajte i ove tekstove

Najčešći problemi i kvarovi na vozilima

Najčešći problemi i kvarovi na vozilima

Vozila su složene mašine koje sadrže više hiljada delova koji u svakom trenutku mogu da se pokvare. Ukoliko žele da izbegnu teže kvarove i skupe popravke, vozači treba da prate stanje svojih automobila i da ne vreme otkriju šta nije u redu sa njima.


Pročitajte više

Kako da se izvučete i pobegnete iz automobila koji tone

Kako da se izvučete i pobegnete iz automobila koji tone

Na svetu postoji veliki broj mesta gde, ako skrenete sa puta, možete direktno da završite u moru, jezeru ili reci. Nimalo prijatna i nažalost, često kobna situacija, najčešće zbog panike koja nastane kada se tako nešto dogodi. U ovom tekstu bavimo se upravo temom kako da se izvučete i pobegnete iz automobila koji tone, jer to su trenuci kada se retko razmišlja o automobilu, pošto su ljudski životi u opasnosti...


Pročitajte više