RENT A CAR AERODROM BEOGRAD   whatspp   viber

Rent a car blog

Iznajmljenim autom do tri najlepše plaže u Banatu

Iznajmljenim autom do tri najlepše plaže u Banatu

Leto nam se približava kraju, ne možda toliko kalendarski, ali kad pomislimo na 1.9. nekako većini  nas je to u glavama početak jeseni. Zato, ako još uvek niste sebi dali oduška, a nemate vremena da organizujete neko letovanje na moru, u nastavku teksta ćemo predložiti  mesta koja većina nas nije posetila, a koja mogu da budu odlična zamena za more. Naš predlog je da krenete u Banat. Prepun je lepih plaža, uređenih i čistih gde se zaista možete provesti kao na moru. Mada tu je nekad i zaista bilo Panonsko more.Zato i ne čudi što se Vojvođani osećaju kao Panonski mornari. Panonsko more je vodeno prostranstvo koje je postojalo na prostoru Panonske nizije oko 30 miliona godina, a nestalo je pre oko 600.000 godina. I sad stari  Vojvođani kažu kada se izliju podzemne vode ili reke kako je more počelo da se vraća...Ali to je neka druga priča ... Mi ćemo vam dati predlog za jedno lepo putovanje po Banatu, a kako bi putovanje proteklo što bolje na raspolaganju vam je naš bogati vozni park. Iznajmite auto po najpovoljnijim uslovima. Bilo da vam treba mali gradski auto ili veći porodični auto tu smo da zajednički nađemo najbolju varijantu.

Belocrkvanska jezera

Bela Crkva se nalazi u Južnom Banatu, oko 100km istočno od Beograda. Uz sam grad smeštena su i Belocrkvanska jezera: Glavno, Vračevgajsko, Šaransko, Šljunkara... koja predstavljaju jedinstvenu turističku ponudu Banata odnosno cele Vojvodine.


Jezera su nastala iskopavanjem šljunka sa dna  Panonskog mora.Voda je prozirno zelena, a plaže peščane. Na Glavnom jezeru plaža je delom betonirana, dok je na ostalim jezerima potpuno prirodna.Gradsko jezero se prostire duž leve strane puta za Kovin, uz zapadni obod Bele Crkve. Prosečna dubina jezera je 3 metra, a u toku maksimalnog vodostaja ne prelazi 6,5 metara. Na jugoistočnom delu jezera nalazi se šljunkovita plaža dužine oko 80 metara koji posetioci rado koriste zbog blizine plivačkog, ronilačkog, vaterpolo kluba i skakaonice. Poslednjih godina radilo se  na unapređenju turističkih sadržaja na obali tog jezera. Ovde možete i iznajmiti suncobrane, ležaljke, veliki je broj kafića, restorana, suvenirnice.  Postoji smeštaj u vidu bungalova ali i čitavo apartmansko naselje.

Vršačko gradsko jezero

No obodu Vršca nalazi se veštačko jezero koje za Vrščane predstavlja oazu u vrelim letnjim danima. Jezero ima površinu oko 32.000 m2, a voda je sa visokim sadržajem joda, sulfata, magnezijuma i kalcijuma i ima konstantnu temperaturu od 25 stepeni.


U toku sezone Turistička organizacija Vršac organizuje različite sadržaje i sportske i kulturne. Stručnjaci Instituta za hidrogeologiju, utvrdili su da je morska voda na Gradskom jezeru drugog arteskog horizonta, sa visokim sadržajem joda, sulfata, magnezijuma i kalcijuma, i koja ima konstatnu temperaturu od 25 stepeni. Dakle lek iz Panonskog mora. To je definitivno nepresušni resurs ne samo po količini već i po temperaturi i mineralima. Voda iz ovog izvora je odličnog kvaliteta, nema nijedne bakterije i potiče od pre više od milion godina. Ovo jezero dakle ima zaista zdravu lekovitu i toplu banjsku vodu, za čiji je izvor utvrđeno da je ostatak Panonskog mora. Termalna slana voda iz tog izvora, koja se desenijama uliva u jezero, dolazi sa 200 metara dubine i izuzetno je bogata mineralima.

Peskara u Zrenjaninu

Na samo pet kilometara od centra Zrenjanina leže tri jezera nazvana Peskara. Zbog prirodno čiste vode i atraktivne lokacije, Zrenjaninci se godinama ovde rado kupaju i rashlađuju. Tokom kupališne sezone tu je i spasilačka služba, a posetioci mogu potražiti osveženje i u nekom od ugostiteljskih objekata. Ovo kupalište treba doživeti pred zalazak sunca.Poslednjih godina se radilo na  novim sadržajima, proširen je  parking prostor tako da nećete imati problema te vrste.


Ukoliko ne planirate ceo dan da provedete na plaži, posetite i centar prelepog Zrenjanina, koji je na 10tak minuta vožnje, a na isto toliko, samo u smeru prema Beogradu, nalazi se Specijalni Rezervat prirode Carska Bara, kao i naselje Ečka, sa čuvenim istoimenim kaštelom (dvorcem), ribnjakom, vodotornjem i drugim turističkim atrakcijama.

Želimo Vam srećan put i ugodnu vožnju, očekujemo komentare ako vam se naš predlog svideo pa ste posetili ove destinacije. Vaš Unirent rent a car. 


Komentari ()

Dodajte komentarPročitajte i ove tekstove

Akvaplaning - kako ga izbeći i kako reagovati, gume

Akvaplaning - kako ga izbeći i kako reagovati, gume

Nakon jakih padavina i oluja, na putevima se pojavljuje veća količina vode koja utiče i na sigurnost i bezbednost vožnje. Javlja se takozvani akvaplaning. Šta je akvaplaning, kako ga izbeći i kako reagovati ako se ipak naleti na veću količinu vode.


Pročitajte više

Boje automobila koje su u trendu i najtraženije na tržištu

Boje automobila koje su u trendu i najtraženije na tržištu

Svake godine, počevši još od daleke 1953. godine, kompanija Axalta, koja je jedan od vodećih snabdevača boja za automobilsku industriju pravi istraživanje na temu koje boje automobila su najtraženiji i najaktuelnije.  Što se tiče celokupnog tržišta bela je i dalje dominantna. Jedan od najvećih razloga je to što  bela odbija sunčevu toplotu, a naravno da utiče i ekonomski momenat jer  za nju nije potrebna posebna doplata. Prema Axalti, 35 posto prodatih automobila prošle godine bilo je sa belom bojom. Posle bele po popularnosti slede  crna, tamno siva i srebrno siva.


Pročitajte više

Iznjamljivanje vozila sa ili bez vozača za preduzeća

Iznjamljivanje vozila sa ili bez vozača za preduzeća

​​​​​​​Preduzeća za svoje aktivnosti više ili manje često koriste vozila. Ako im ne treba stalna flota vozila, nego su im vozila nužna povremeno, samo u nekim posebnim prilikama nema potrebe da investiraju u njihovu nabavku i angažovanje stalnih vozača. Za te namene je iznajmljivanje vozila, sa ili bez vozača, veoma praktično, efikasno i jeftino rešenje.


Pročitajte više