RENT A CAR AERODROM BEOGRAD   whatspp   viber

Rent a car blog

Koje brendove automobila voze najagresivniji vozači

Koje brendove automobila voze najagresivniji vozači

Statistike sudara možda ukazuju na vozače Honde ili Micubišija, koji izazivaju najviše nesreća, ali svi znamo da to ne mora uvek da bude slučaj. Jer, statistike ne uzimaju u obzir najvažniji faktor, a to je - bonton na autoputu. Agresivnost neminovno odnosi danak, a koje brendove automobila voze najagresivniji vozači, saznaćete u ovom tekstu.

Bonton na putu je skup nepisanih pravila koja, ako se poštuju, znače da svako može da doživi loš dan, i da se suoči sa izvesnom količinom besa, koja će rezultirati ponekom psovkom unutar vozila. To je ono sa čim se svi suočavamo, bez razlike. Ali, ono čime se u ovom tekstu bavimo su vozači brendova koji su glavni uzrok nervoze ostalih učesnika u saobraćaju.

Najgora stvar kod ovih vozača je to što oni iskreno veruju da ne mogu da pogreše, uprkos tome što voze 10cm iza vas, i ablenduju vam da se sklonite. Pa, vreme je da imenujemo i možda postidimo ove neuviđavne. Naravno, ovo ne mora da bude pravilo, ali tako kaže statistika. A kao što svi znamo „statistika je tačan zbir netačnih podataka“, pa zato sve ovo treba uzeti sa izvesnom dozom rezerve. Ipak, obratite pažnju...

#1. Audi

Možete da tvrdite šta god želite, dragi vozači Audija, ali nekako ste uspeli da preuzmete vodeću poziciju od vozača BMW automobila, koji su pre vas bili na tom mestu. Moguće je da nećete imati najviše saobraćajnih nesreća, ali svakako zadajete najviše problema ostalim vozačima.

I samo da znate, nimalo nije prijatno kada nekome „dišete za vratom“. Jer ako planirate da vozite 200 na sat u spoljnoj traci, vi grešite, a ne svi ostali.

#2. BMW

Fotografija: https://unsplash.com/photos/black-coupe-on-road-6cqJPeTIuls

Dragi vozači BMW-a, iako su vam vlasnici Audija preuzeli titulu, ne brinite, još uvek ste blizu samog vrha. Glavni razlog vašeg pada sa prvog na drugo mesto je taj što su najagresivniji vozači BMW-a prošle godine kupili Audi. Ni na trenutak nemojte da pomislite da je to zato što su se vaši vozački maniri dramatično promenili.

Takođe, kratka napomena za sve vozače BMW-a, nemojte da verujete glasinama da vaš automobil nema nikakve indikatore. Možete ih pronaći na uobičajenom mestu, pa predlažemo da počnete da ih koristite.

#3. Range Rover

Samo da pojasnimo, ne mislimo na vozače Range Rover-a koji žive na selu i po planinama, jer su oni prilično ljubazni na autoputevima. Mislimo na one koji su odlučili da kupe ove automobile, da bi ih vozili uskim gradskim ulicama. Jedini put kada su koristili terensku sposobnost svog automobila bilo je kada su se slučajno popeli na ivičnjak, dok su se parkirali.

I naravno, ovi vozači su obično bivši vozači Audi-ja i BMW-a, koje su „nadogradili“, ali svoje vozačke manire – nisu unapredili. Videćete ih kako seku put ljudima jer sada sede tako visoko, da je sve što je niže od njihovih rezervoara „izgubljeno“ u slepim uglovima. Dakle, toliko su visoko, da one koji su ispod njih i ne vide, što ne znači da oni - nisu tu.

#4. Bilo koji klasik iz 1980-ih godina, ili stariji

Fotografija: https://unsplash.com/photos/blue-coupe-parked-fc9qI0RKpPk

Sada kada imate 50 i kusur godina, i možete sebi da priuštite Ford Sierra Cosworth iz '80-ih o kome ste sanjali kao tinejdžer, ne znači da ponovo možete da vozite kao mladi huligan. U potpunosti razumemo vašu “novu mladost”, ali jurcanje Ford Capri-jem ne znači da ponovo imate 17 godina. I uopšte nije „cool“.

#5. Mercedes

Nivo bontona koji pokazuju vozači Mercedesa veoma varira od lokacije do lokacije. Ako ste vozač Mercedesa koji živi u predgrađu, ima kuću, decu, zlatnog retrivera i zapravo, zna svoj kreditni rejting, onda ste verovatno veoma pažljiv vozač.

Uzmite isti model Mercedesa, i vozača koji živi u centru grada, i videćete da je užasan vozač. I da se razumemo, to kaže nauka, a ne mi.

#6. VW

Fotografija: https://unsplash.com/photos/blue-volkswagen-polo-HJgSMT4zXPQ

Hajde da u ovu grupu ubacimo i VW vozače, ali ne sve, već one koji su bivši vozači Audi-ja i BMW-a, ali su se odlučili za jeftinije alternative, pa tako nivo ponašanja VW vozača spustili „na niske grane“.

Kako neki kažu, kada ste u brzoj traci na autoputu, nikada niste udaljeni više od 3m od nekog VW Golf-a. Obratite pažnju i na njih, i ako možete, sklonite se malo, radi svoje sigurnosti.

I na kraju...

Fotografija: https://unsplash.com/photos/person-driving-car-near-vehicle-under-nimbus-cloudes-TW-rxLXqJUs

Na ovoj listi, moglo bi da se nađe još mnogo brendova, ali, ovo su pokazale statistike. Ono na šta želimo da ukažemo vozačima koji reše da neki od ovih moćnih automobila iznajme iz rent a car agencije kao što je Unirent, je da prvo pročitaju uslove najma na našem sajtu. Naročito stavku ograničenja za upravljanje vozilom, jer vam se može dogoditi da napravite prekršaj ili nešto još gore, a da osiguranje - ne važi.

Budite uviđavni, mislite o svom, i životima svih učesnika u saobraćaju, jer život je samo jedan. Zato, smanjite brzinu i ponašajte se u skladu sa uslovima na putu.

Srećan put i sigurnu vožnju želi vam rent a car Unirent!

 

Naslovna fotografija: https://unsplash.com/photos/man-in-blue-hoodie-inside-car-E5_RVtiGKEE


Komentari ()

Dodajte komentarPročitajte i ove tekstove

Iznajmljivanje automobila na aerodromu - potpuni vodič za 2024

Iznajmljivanje automobila na aerodromu - potpuni vodič za 2024

U današnjem ubrzanom načinu života, potreba za slobodom i praktičnošću dok putujemo postaje sve izraženija. U tom kontekstu, najam automobila na aerodromu postaje ključna opcija za putnike širom sveta. Ova usluga pruža ne samo slobodu kretanja, već i efikasnost u planiranju putovanja, omogućavajući brz i jednostavan pristup vozilu odmah po dolasku. Putovanje avionom svakako je vrlo praktično, posebno kada  udaljenost do odredišta zahteva sate vožnje automobilom ili drugim sredstvima javnog prevoza. 


Pročitajte više

Šta treba da radite ako vam se auto zapali

Šta treba da radite ako vam se auto zapali

Ako ste ikada, na putu, prošli pored auta u plamenu, verovatno ste pomislili da ne postoji ništa strašnije. Čak i automobili koji su ugašeni izgledaju kao scena iz akcionog filma, gde je kaskaderska igra pošla naopako. A šta treba da radite ako vam se auto, ne daj Bože, zapali, pokušaćemo da objasnimo u ovom tekstu, pa vam savetujemo da pročitate, „zlu ne trebalo“...


Pročitajte više

Razlozi za prerano trošenje kočnica

Razlozi za prerano trošenje kočnica

Redovno održavanje i praćenje u kakvom su stanju kočnica je od velikog značaja za sigurnost i udobnost vožnje. Jedan od najčešćih kvarova na njima je prebrzo trošenje kočionih pločica. Ukoliko vozač primeti bilo kakve neobične zvukove, vibracije ili smanjenu efikasnost kočenja, mora što pre da odveze svoje vozilo u servis koji će da popravi kvar i zameni oštećene delove kočnice, ali sa svoje strane i vozači moraju da usvoje navike u vožnji koje će da sačuvaju kočnice i povećati njihovu trajnost i životni vek.


Pročitajte više