RENT A CAR AERODROM BEOGRAD   whatspp   viber

Rent a car blog

Najbolja izdanja automobila za 2023. godinu

Najbolja izdanja automobila za 2023. godinu

Bliži se kraj 2023. godine, pa se polako svode računice i biraju najbolji u svim branšama, pa tako i u autoindustriji. Razmišljajući o tome, pripremili smo za vas najbolja izdanja automobila za 2023. godinu. Nadamo se da će vam se naš izbor dopasti.

Naravno, mi volimo sve automobile, kako nove, tako i one starije, i polovnjake. Ali ništa nas ne uzbuđuje više od toga da se radujemo budućim izdanjima za sledeću godinu. Ipak, pošto smo pogledali neke od najuzbudljivijih modela iz prethodnih godina, podjednako smo uzbuđeni time što ćemo vam pokazati ovu listu od pet najboljih modela za ovu godinu. Pa hajde da krenemo, jer pretpostavljamo da ste i vi nestrpljivi koliko i mi.

# Audi A6 E-TRON

Audi A6 E-TRON je model koji se pojavio ovog proleća. Konceptne slike koje su prikazane pre njegovog dolaska uzburkale su javnost. Ovo novo izdanje električnog automobila dolazi sa karoserijom koja je elegantna kao što biste mogli očekivati od iskusnog proizvođača kakav je Audi, i ima bateriju od 100kWh, koja nudi impresivnih 700 km sa jednim punjenjem. Ništa manje i nismo očekivali jer ipak je to Audi, a već za narednu godinu, najavljuje se i novije izdanje. Jedva čekamo da ga vidimo.

# Mercedes EQE SUV

Još jedan električni model pojavio se na horizontu, a to je Mecedes EQE SUV. Pridružio se proširenom asortimanu impresivnih električnih SUV-ova brenda Mercedes. Ovaj SUV sa pet sedišta tek je otkriven potencijalnim kupcima, ali će verovatno doživeti popularnost postojeće limuzine EQE. To znači da sadrži bateriju od 90 kWh, koja omogućava domet od 500 km sa jednim punjenjem. Vrlo dobro!

# BMW i5

BMW i5 je jedno od najvećih električnih vozila u ovoj godini. Sa specifikacijama koje će se suprotstaviti nekim od najzapaženijih i najprodavanijih električnih vozila na dosadašnjem tržištu, i5 je razvijen u Nemačkoj, i ima motor koji je korišćen u poznatim električnim BMW-ima kao što su i4 i iX xDrive40. Što znači da ima bateriju od 80.7 kWh, dometa 560 km. Ne znam kako vi reagujete na ovo, ali nama se čini da ovi električni modeli prelaze sve veće kilometraže sa jednim punjenjem.

# RANGE ROVER SPORT

Sa opcijom izbora između benzinskog, dizel ili plug-in hibridnog motora, novi Range Rover Sport iz porodice Land Rover pojavio se početkom ove godine. Evropska verzija ovog modela treće generacije kombinuje osećaj koji se očekuje od Range Rover-a, dok je u stanju da od 0 do 100 km/h stigne za svega 5.2 sekunde. Malo li je?

# MINI ELECTRIC & COUNTRYMAN

Ako se sećate, MINI je sa Cooper-om proizveo jednu od najpoznatijih silueta u istoriji automobilizma. U ovoj godini, pojavio se sa dva nova modela istog proizvođača. Oni dolaze u obliku ažuriranog električnog modela i potpuno novog Countryman-a, koji je dostupan u dve verzije, sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem, ali i kao potpuno električan. U svakom slučaju, dva sjajna modela.

I na kraju...

Nadamo se da vam se bar neki od ovih modela dopao. Na pomolu je mnoštvo novih vozila koja će se pojaviti već za nekoliko meseci, početkom 2024. godine, na trakama vaših omiljenih brendova u automobilskoj industriji. Nažalost, kod nas je veoma malo onih koji će sebi moći da ih priušte.

Ipak, znamo šta sigurno možete svi, a to je da bar po potrebi, iznajmite neki od sjajnih modela kakve možete pronaći u voznim parkovima rent a car agencija kao što je Unirent. U našem voznom parku, sasvim sigurno ćete pronaći auto po svojoj meri, a za sva vaša pitanja, naše ljubazno osoblje uvek je tu za vas.

Srećan put, želi vam rent a car agencija Unirent!

 

Fotografije: Unsplash.com i YouTube.com (Screenshot)


Komentari ()

Dodajte komentarPročitajte i ove tekstove

Iznajmljivanje automobila na aerodromu - potpuni vodič za 2024

Iznajmljivanje automobila na aerodromu - potpuni vodič za 2024

U današnjem ubrzanom načinu života, potreba za slobodom i praktičnošću dok putujemo postaje sve izraženija. U tom kontekstu, najam automobila na aerodromu postaje ključna opcija za putnike širom sveta. Ova usluga pruža ne samo slobodu kretanja, već i efikasnost u planiranju putovanja, omogućavajući brz i jednostavan pristup vozilu odmah po dolasku. Putovanje avionom svakako je vrlo praktično, posebno kada  udaljenost do odredišta zahteva sate vožnje automobilom ili drugim sredstvima javnog prevoza. 


Pročitajte više

Šta treba da radite ako vam se auto zapali

Šta treba da radite ako vam se auto zapali

Ako ste ikada, na putu, prošli pored auta u plamenu, verovatno ste pomislili da ne postoji ništa strašnije. Čak i automobili koji su ugašeni izgledaju kao scena iz akcionog filma, gde je kaskaderska igra pošla naopako. A šta treba da radite ako vam se auto, ne daj Bože, zapali, pokušaćemo da objasnimo u ovom tekstu, pa vam savetujemo da pročitate, „zlu ne trebalo“...


Pročitajte više

Razlozi za prerano trošenje kočnica

Razlozi za prerano trošenje kočnica

Redovno održavanje i praćenje u kakvom su stanju kočnica je od velikog značaja za sigurnost i udobnost vožnje. Jedan od najčešćih kvarova na njima je prebrzo trošenje kočionih pločica. Ukoliko vozač primeti bilo kakve neobične zvukove, vibracije ili smanjenu efikasnost kočenja, mora što pre da odveze svoje vozilo u servis koji će da popravi kvar i zameni oštećene delove kočnice, ali sa svoje strane i vozači moraju da usvoje navike u vožnji koje će da sačuvaju kočnice i povećati njihovu trajnost i životni vek.


Pročitajte više