RENT A CAR AERODROM BEOGRAD   whatspp   viber

Rent a car blog

Predlog za vikend porodično putovanje rent a car vozilom - Bogatić

Predlog za vikend porodično putovanje rent a car vozilom - Bogatić

Kada se planira kratko putovanje, svima je cilj da se vreme iskoristi na najbolji mogući način. Posebno ako se ide sa decom, pre polaska napravite neki raspored aktivnosti kojih ćete se u načelu pridržavati. Nikako nemojte prenatrpavati raspored, jer je najvažnije uživanje i odmor. Komfor je naravno veoma važan u toku vožnje i kako biste uživali u putovanju. Pogotovo ako putuje veći broj putnika. Na vreme se javite rent a car agenciji da biste osigurali iznajmljivanje automobila koji je prostraniji i koji ima više mesta i  za putnike  i za prtljag. 


Naš predlog za vikend putovanje  je Bogatić, još uvek nedovoljno turistički iskorišćen, ali novi infrastrukturni projekti su poslednjih godina ovo mesto u Mačvi izdvojili na turističkoj mapi. Opština Bogatić predstavlja neodvojivu i jedinstvenu celinu sa Mačvom. Zauzima prostor između Drine i Save u severozapadnom delu mačvanske ravnice.

Udaljenost Bogatića od većih gradova:
Bogatić – Beograd 98 km
Bogatić – Novi Sad 75 km
Bogatić – Šabac 20 km
Bogatić – S. Mitrovica 25 km
Bogatić – Valjevo 87 km
Bogatić – Loznica 44 km
Bogatić – Bijeljina 22 km

Bogatić - poznat po izvorima geotermalne vode

Specifičnost opštine Bogatić je bogatstvo izvorima geotermalne vode. Tačnije u Bogatiću je osam izvora geotermalne vode, a samo sa najizdašnije bušotine, gde je temperatura vode 80 stepeni i čiji je energetski potencijal 8 megavata, moglo bi da se zagreva celo naselje. Opština Bogatić uz pomoć termalne vode temperature 75 stepeni, već nekoliko godina unazad  15.000 kvadrata, odnosno 8 javnih ustanova. Po ovome je jedinstvena u Srbiji pa sa pravom nosi nadimak srpski Segedin.

Aqua park TERMALNA RIVIJERA koji poslednjih godina sve više mami turiste da posete Bogatić je nešto zaista posebno. Ovaj aqua park koristi izuzetno kvalitetne izvore vode temperature 70°C koje se naravno rashlađuju u zavisnosti od potreba i godišnjih doba. Posetioci Termalne rivijere uživaju u otvorenim i zatvorenim bazenima, otvorenim i zatvorenim hidromasažnim bazenima, barovima, restoranima. Naravno, postoji posebno uređen prostor namenjen najmlađima. Tu deca mogu uživati u različitim zabavnim atrakcijama i toboganima.

Turističke lokacije koje treba posetiti u Bogatiću

Etno park Sovljak

Etno park Sovljak je može se reći pravi muzej pod  vedrim nebom, koji je nastao 1971. godine u selu Sovljak, blizu Bogatića. Ovaj etno kompleks predstavlja zapravo  autentičnu mačvansku kuću sa dvorištem i okućnicom, iz vremena Janka Veselinovića, s kraja XIX i početka XX veka. U kući se nalazi i muzejska postavka mačvanske odeće i obuće, stari kreveti, sinije, ćilimi, preslice, razboji, pregače, kao i stalna izložba mačvanskih slikara naivaca i akademaca.  Svakog prvog vikenda u avgustu ovde se održava tradicionalna manfestacija opštine Bogatić "Hajdučko veče", koja je inspirisana motivima romana "Hajduk Stanko" Etno-park u Sovljaku je zaista jedinstvena turistička destinacija u Zapadnoj Srbiji. Dok  obilazite  Sovljak raspitajte se o izletima do reke Drine.

Radovan kula Milića od Mačve

Radovan kula Milića od Mačve je jedna od najčuvenijih znamenitost Bogatića. Sagradio je naš čuveni  slikar Milić Stanković, poznatiji kao Milić od Mačve. Radovan kula se nalazi u Belotići, rodnom mestu Milića od Mačve, a ime je  dobila po njegovom ocu Radovanu. Pored glavne kule nalaze se i zgrada poznatija kao "lajaonica", kao i mnogobrojna stabla starih sorti šljiva, krušaka, jabuka i dunja, ogromni orasi i jasenovi. Na ovom prostoru se održava i tradicionalna manifestacija "Mačvanske lile".

Crna Bara 

Crna Bara je malo mesto u opštini Bogatić na oko 100 km od Beograda. Mesto se nalazi u neposrednoj blizini ušća Drine u Savu i zato je posebno popularno za ribolov, kupanje i uživanje u prirodi. U Crnoj Bari se nalazi i Hajduk Stankov vajat.
Turističke organizacije opštine Bogatić je prvi put 2011. godine organizovala manifestaciju "Hajdučko veče", a i okviru ove manifestacije posebno je važna "Hajdučka regata" na Drini. Spust je preko 25 km, a finiš regate je upravo u mestu Crna Bara u blizini ušća Drine u Savu.

Nadamo se da Vam se dopao naš predlog za vikend putovanje i odmor sa porodicom, srećan put želi Vam Unirent rent a car


Komentari ()

Dodajte komentarPročitajte i ove tekstove

Akvaplaning - kako ga izbeći i kako reagovati, gume

Akvaplaning - kako ga izbeći i kako reagovati, gume

Nakon jakih padavina i oluja, na putevima se pojavljuje veća količina vode koja utiče i na sigurnost i bezbednost vožnje. Javlja se takozvani akvaplaning. Šta je akvaplaning, kako ga izbeći i kako reagovati ako se ipak naleti na veću količinu vode.


Pročitajte više

Boje automobila koje su u trendu i najtraženije na tržištu

Boje automobila koje su u trendu i najtraženije na tržištu

Svake godine, počevši još od daleke 1953. godine, kompanija Axalta, koja je jedan od vodećih snabdevača boja za automobilsku industriju pravi istraživanje na temu koje boje automobila su najtraženiji i najaktuelnije.  Što se tiče celokupnog tržišta bela je i dalje dominantna. Jedan od najvećih razloga je to što  bela odbija sunčevu toplotu, a naravno da utiče i ekonomski momenat jer  za nju nije potrebna posebna doplata. Prema Axalti, 35 posto prodatih automobila prošle godine bilo je sa belom bojom. Posle bele po popularnosti slede  crna, tamno siva i srebrno siva.


Pročitajte više

Iznjamljivanje vozila sa ili bez vozača za preduzeća

Iznjamljivanje vozila sa ili bez vozača za preduzeća

​​​​​​​Preduzeća za svoje aktivnosti više ili manje često koriste vozila. Ako im ne treba stalna flota vozila, nego su im vozila nužna povremeno, samo u nekim posebnim prilikama nema potrebe da investiraju u njihovu nabavku i angažovanje stalnih vozača. Za te namene je iznajmljivanje vozila, sa ili bez vozača, veoma praktično, efikasno i jeftino rešenje.


Pročitajte više