RENT A CAR AERODROM BEOGRAD   whatspp   viber

Rent a car blog

SAVETI ZA NAJAM AUTOMOBILA ZA VAŠ ODMOR U SRBIJI

SAVETI ZA NAJAM AUTOMOBILA ZA VAŠ ODMOR U SRBIJI

Najam automobila u Srbiji je sve popularniji. Mnogi stranci koji u naš glavni grad Beograd dolaze avionom sve češće iznajmljuju vozila od rent a car agencija na aerodromu Nikola Tesla jer je to najpraktičniji, a pokazuje se i najracionalniji način da obiđu glavni grad, ali i druga turistička mesta u našoj zemlji.

Tokom decenija iskustva u ovoj oblasti zadovoljstvo je pokušati preneti deo naših dobrih praksi za iznajmljivanje automobila. Pročitajte ovaj tekst i saznaćete kako da uštedite iznajmljujući vozila za rentiranje.

 


Saveti za iznajmljivanje automobila

 


1) Da li vam je potrebno vozilo na odmoru, odnosno da li je potreban auto za lakše boravak?

 

Naravno, kada se odlučite o lokaciji odmora, bilo da je to Beograd ili neko mesto u Srbiji, samo obilazak naše zemlje ili i više zemalja u regionu, potrebno vam je vozilo. Obilazak prestonice i većih mesta u Srbiji zahteva automobil. Pogotovo ako se odlučite  za turistička mesta, planine, banje, jezera korišćenje automobila se podrazumeva. Taksi otpada je on je pre svega za jednokratne vožnje. Dakle, dobra opcija je najam rent a car vozila. Idealna situacija je da po sletanju na aerodrom već imate rezervisano vozilo i da vas agenti čekaju da ga preuzmete.

Svi koji vole putovanja i vožnju automobilom uživaće u Srbiji, jer je vožnja lagana. Vozi se desnom stranom i umerenim ograničenjima brzine. Cena goriva je prosečna u odnosu na cene u regionu. Postoje i delovi koji se kontorlišu kamerama kao i saobraćajne patrole tako da ne preporučujemo prekoračenja brzine.

 


2) Najlepše rute za putovanja autom po Srbiji
 

Samo strastveni vozači znaju koliko uživaju vozeći nepoznatim putevima i predelima i uživajući u krajolicima i lepotama kroz koje prolaze. Ipak, za one koji ne poznaju Srbiju dajemo neke sugestije koje im mogu ulepšati boravak u našoj zemlji.

Prvo Beograd je sam po sebi turistička destinacija i pravi turistički izazov. Od Kalemegdana, Avale, Ade Ciganlije do noćnog života. Za svakog ponešto.

Vojvodina, čuvena Panonska ravnica, je za one koji vole mir, opuštenost, koji uživaju u mirnim ravničarskim putevima koji im pružaju osećaj opuštenosti, mira, relaksacije i bezbrižnosti.

Istočnije je Đerdapska klisura koja se jednostavno mora videti. Koju god maršrutu da odaberete majte na umu da je ovo deo Srbije koji ima neočekivano veliki broj istorijskih lokaliteta koje treba posetiti i videti.

Dobar odabir rute je da se krene od Smedereva i Smederevske tvrđave, pa onda redom do Srebrnog jezera i Golupca. Turističku kartu u ruke i ne sumnjamo da ćete se snaći. Stara planina, Fruška Gora, Kopaonik, Zlatibor, Divčibare. I naravno čuvene klisure od kojih je za ljubitelje vožnje preporuka Ovčarsko-Kablarska klisura sa  nizom manastira. Nije nam ideja da pobrojimo sve destinacije već da ukažemo na neke specifične.

 

3) Početak i kraj putovanja na istom mestu ili kružno putovanje: da ili ne?
 

Najčešće rute kod putovanja se svode na sledeće:

 • let do odredišta ili zemlje odredišta
 • iznajmljivanje automobila na licu mesta, na aerodromu
 • putovanje automobilom na odredište
 • boravak u odredištu
 • povratak na aerodrom radi vraćanja iznajmljenog vozila

 

Naravno, uvek se možete dogovoriti da vratite iznajmljeno vozilo na neko drugo mesto uz doplatu.

 


4) Rezervišite vozilo unapred preko online rezervacionog sistema sajta
 

Iznajmljivanje automobila putem interneta pre putovanja je dobra odluka. Na taj način rezervišete model ili klasu vozila koja vama najviše odgovara a možete i uštedeti zato što ranije rezervišete vozilo.

 


5) Kako odabrati tip i veličinu automobila
 

Pri odabiru automobila ili klase automobila za najam treba voditi računa o sledećim faktorima:
 

 • Broj osoba
  Nije svejedno da li putujete sami ili porodično odnosno u većoj grupi. Manji model će vam uštedeti deo novca. Ako putujete porodično ili u većoj trebaće vam veći automobil.
   
 • Prtljag
  Ako imate puno prtljaga logično je da prtljažnik mora biti dovoljno velik. Samim tim birajte i vozilo sa većim prtljagom. Važi i obrnuto. Ako imate minimalni prtljag pažljiv obirajte vozilo i uštedećete ako unajmite manje vozilo.
   
 • Troškovi
  Ako racionalno razmišljate smanjićete troškove najma. Rezervišite unapred željeno vozilo i posebno ukazujemo da pažljivo pročitate uslove najma da ne bi bilo iznenađenja pri preuzimanju ili vraćanju vozila.
   
 • Potrošnja
  Ne troše sva vozila isto. Birajte ekonomičnija vozila a ne sportska. Unirent poseduje vozni park sa ekonimičnim vozilima.
   
 • Pun rezervoar
  Ako niste znali prilikom preuzimanja vozila za najam, auto se preuzima sa punim rezervoarom. Šta to znači za vas? Morate ga vratiti takođe sa punim rezervoarom. I taj način razmišljanja će vam uštedeti novac jer je to bolje nego da vam agencija zaračunava gorivo. Čuvajte i potvrdu o gorivu.
   
 • Ručni menjač ili automatski menjač?
  Ovo je već stvar navike. Preporuka je birate model na koji ste već navikli. Nije baš dobra ideja eksperimentisati sa iznajmljenim vozilo jer svako navikavanje ume da bude nezgodno.
   
 • Gume
  Agencija vodi računa da su gume prilagožene dobu godine.
   
 • Boja automobila
  Možda deluje nebitno, ali nekome je i to važno. Raspitajte se pre najma o mogućnosti odabira boje vozila.
   
 • Navigacija ili čuveni GPS
  Obavezno korisitite vozilo sa navigacijom ili dodatno zatražite GPS uređaj ako vozilo nema ugrađenu navigaciju.
   

6) Pravila pravila i pravila


Poštujte pravila i propise u svakoj stranoj zemlji pa i u Srbiji. Prednsot najma vozila kod Unirent agencije je što nema skrivenih troškova i u svakom trenutku znate koliko vas košta naša usluga iznajmljivanja. 

 


7) Umesto zaključka


Poslednjih godina Srbija i Beograd su u fokusu turističkih destinacija koje treba posetiti u Evropi. Za sve one koji dolaze u naš glavni grad ili Srbiju preporučujemo da odaberite vozilo od agencije Unirent i uživate u lepotama Beograda i Srbije.  

 


Komentari ()

Miki
Miki
Link

Ja sam za vikend bio u Soko Banji pa sam skoknuo i do Rtnja, priroda je prelepa, toplo preporucujem svima.
1
0

Dragana
Dragana
Link

Odlični saveti. I naravno, mnogo je lakše uz rent a car. Putujete gde hoćete, bez ograničenja, a u današnje vreme i uz mnogo manje rizika od zaražavanja koronavirusom.
1
0

Dodajte komentarPročitajte i ove tekstove

Koja je stvarna funkcija ručki iznad prozora u unutrašnjosti automobila?

Koja je stvarna funkcija ručki iznad prozora u unutrašnjosti automobila?

Većina automobila u unutrašnjosti iznad prozora ima ručke, kojima vlasnici najčešće ne znaju pravu svrhu. Da li ste ih vi ikada koristili? Za koju namenu? Jedni te ručke koriste isključivo za kačenje košulja i odela, dok se drugi, panično hvataju za njih svaki put kada se nađu u opasnosti. Ipak, stvarna funkcija ručki iznad prozora je nešto sasvim drugo. Pa, ako smo vas zainteresovali za temu, ostanite sa nama do kraja ovog teksta, da biste saznali koja je.


Pročitajte više

Top 3 razloga za kupovinu malog automobila

Top 3 razloga za kupovinu malog automobila

Automobili su još u prošlom veku zauzeli posebno mesto u životima ljudi. Neko ih potpuno vidi kao člana porodice, neko ih doživljava kao simbol statusa i moći, a nekom je auto sam sredstvo za rad ili još jedna tehnička naprava koja nam u velikoj meri olakšava život i svakodnevnicu. Automobilska industrija je kompleksna i konkurentnost je uslovila da proizvođači na tržište konstantno izbacuju novitete. Ono što nas čeka u budućnosti je kraj proizvodnje automobila sa klasičnim SUS motorima zbog ekoloških propisa. Tako da će u tom slučaju najveći gubitnici biti upravo mali gradski automobili.


Pročitajte više

O čemu treba voditi računa tokom poslovnih putovanja

O čemu treba voditi računa tokom poslovnih putovanja

Poslovna putovanja nose veliku odgovornost i stres. Što je firma veća i pritisak na poslovne ljude je veći a time i njihova nervoza. Na poslovnom sastanku ne sme da bude improvizacije, zato je priprema i organizacija putovanja veoma važna. Pročitajte nekoliko saveta kako da ono protekne u najboljem redu.


Pročitajte više