RENT A CAR AERODROM BEOGRAD   whatspp   viber

Rent a car blog

Šta sve može ključ za daljinsko otključavanje vašeg automobila, što možda niste znali

Šta sve može ključ za daljinsko otključavanje vašeg automobila, što možda niste znali

Jeste li ikada razmišljali o daljinskom ključu svog automobila? Ako ste kao većina ljudi, odgovor je verovatno isti - ne. Ipak, ključ automobila je više od običnog parčeta plastike. Iako je možda nedovoljno cenjen, ovaj mali komad tehnologije može mnogo toga, što bi vaš život učinilo lakšim. U ovom tekstu bavimo se upravo tim, šta sve može ključ za daljinsko otključavanje vašeg automobila, što možda niste znali pa, ako smo vas zainteresovali za temu, nastavite da čitate.

Ako ste do sada ključ svog automobila koristili samo da otključate i zaključate vrata, propuštali ste mnogo drugih, korisnih stvari, kojima je on takođe namenjen. Evo tih "tajnih" načina koje definitivno treba da isprobate…

# Daljinsko pokretanje motora

Za početak, ključ vašeg automobila može se koristiti za pokretanje motora, nezavisno od paljenja. Sve što treba da uradite je da stavite automobil u park režim, i pritisnete dugme. Stručnjaci preporučuju ovu funkciju za hladna jutra kada želite da zagrejete automobil pre nego što uđete u njega. Ovo funkcioniše na različite načine, zavisno od proizvođača vozila. Obavezno istražite pre nego što se odlučite za odgovarajuće vozilo.

# Daljinsko otvaranje prtljažnika

Većina automobila proizvedenih posle 2000. godine ima ključeve koji vam omogućavaju elektronsko otvaranje brave vozila. Ali, ključ vašeg automobila takođe može da otvori i prtljažnik, prostim pritiskom na dugme dok ste napolju. Napomena: ovo najbolje funkcioniše ako vaš prtljažnik nema ručicu za otvaranje ili rukohvat. A velika je pomoć kad su vam, prilikom većih kupovina, ruke zauzete kesama i paketima.

# Daljinsko zaključavanje vrata

Fotografija: https://www.pexels.com/photo/person-holding-car-key-4062189/

Ključ svog automobila, naravno, možete koristiti i za otključavanje i zaključavanje vrata vašeg vozila. Trik je da jednom pritisnete dugme da otključate vrata, i dva puta da ih ponovo zaključate. Brendovi koji imaju nove modele automobila koji uključuju ovu funkciju su, između ostalih, i Mazda, Honda, Nissan, Subaru, Audi, BMW i Chevrolet. Obavezno proverite da li vozilo koje želite podržava ovu funkciju.

# Bežično otključavanje ulaznih vrata kuće ili stana

Bežično otključavanje je praktičan način pristupa vašem vozilu. A da li ste znali da osim opcije za bežično otključavanje vašeg automobila, možete dobiti i ključeve koji se mogu koristiti i za daljinsko otključavanje ulaznih vrata vaše kuće ili stana? Koristeći RFID tehnologiju, kada se približite određenoj udaljenosti od brave vaših vrata, pritisnite dugme na ključu automobila i vrata se otključavaju.

# Panik dugme

Iako je ovo funkcija koju neki automobili fabrički imaju, to je opcija koju zapravo možete dodati na svoj ključ automobila. Ovo će vam omogućiti da pritisnete dugme u hitnim slučajevima, što će vam znatno olakšati kontaktiranje policije.

# Onemogućavanje ukradenog automobila

Ovo funkcioniše u slučaju da je vaš automobil ukraden, jer lako možete da onemogućite korišćenje ključa na daljinu. To sprečava lopova da koristi vaš automobil, i olakšava vam njegovo praćenje, jer će prestati da radi. Menjanjem modula za daljinski pristup, moći ćete da onemogućite vožnju vašeg automobila.

# Oterajte kriminalce

Pored toga što alarm automobila treba da otera svakoga ko pokušava da provali u njega, jeste li ste znali da alarmom možete da oterate i bilo koga ko pokušava da provali u vaš dom? Kada čuju alarm automobila, zahvaljujući panik dugmetu na ključu, uspešno ćete oterati kriminalce.

# I za kraj…

Fotografija: https://unsplash.com/photos/gray-and-black-suzuki-car-fob-on-black-surface-iAcEnSs9jNU

Kao što ste videli, postoji mnoštvo kreativnih načina da maksimalno iskoristite ključ vašeg automobila. Osim uobičajenih funkcija zaključavanja i otključavanja, on može da uradi i mnogo drugih stvari, poput pokretanja vašeg automobila, spuštanja prozora, aktiviranja alarma, ili čak dozivanja vozila. Upravo zbog toga, isprobajte šta vaš ključ sve može, jer vam to život može učiniti mnogo lakšim. Ali, sve to varira u zavisnosti od brenda vašeg automobila, i mogućnosti za koje ste se odlučili prilikom kupovine.

A kad ste nešto već platili, i imate ga, zašto bi stajalo neiskorišćeno, osim ako ste vozilo iznajmili kod neke od rent a car agencija kao što je Unirent, pa za tih nekoliko dana niste ni stigli da upoznate sve funkcije ključa koji ste dobili. U tom slučaju, pre nego što odvezete iznajmljeno vozilo, pitajte našeg predstavnika kakve sve funkcije ima ključ vozila za koje ste se odlučilif, koje bi mogle da vam olakšaju korišćenje.

Srećan put, želi vam rent a car Unirent!

 

Naslovna fotografija: https://unsplash.com/photos/person-wearing-black-watch-holding-black-camera-_BK0NirjdG8


Komentari ()

Dodajte komentarPročitajte i ove tekstove

Prednosti iznajmljivanja automobila tokom letnje turističke sezone

Prednosti iznajmljivanja automobila tokom letnje turističke sezone

Automobil nije skup samo u trenutku kupovine, kako većina misli, posedovanje automobila zahteva izdvajanje poveće svote novca na godišnjem nivou. Registracija vozila je samo jedan od većih izdataka, uz troškove tehničkih pregleda, poreza, osiguranja, a da ne pričamo i troškovima održavanja, popravkama i redovnim malim i velikim servisima.  Uzimajući u obzir sve ove troškove i obaveze, nije čudno što mnogi turisti tokom letnje sezone sve više razmatraju iznajmljivanje automobila kao praktičniju i isplativiju opciju.


Pročitajte više

Novi električni automobili, uskoro bi trebalo da dobiju lažni zvuk motora

Novi električni automobili, uskoro bi trebalo da dobiju lažni zvuk motora

Poslednjih godina, bilo je mnogo pritužbi na previše tih rad motora električnih i hibridnih vozila, što je uzrokovalo nebrojene saobraćajne nesreće u kojima su često stradali pešaci, slabovide osobe i biciklisti. Zbog toga su od 2019. godine proizvođači počeli da dodaju lažne zvuke u svoje modele, ali i pored mnoštva zanimljivih zvukova, ono što je mnogima nedostajalo je zvuk na koji su navikli. U želji da im izađu u susret, proizvođači najavljuju da bi novi električni automobili, uskoro trebalo da dobiju lažni zvuk motora...


Pročitajte više

Luksuzni automobili za iznajmljivanje: ekskluzivna vožnja sa stilom

Luksuzni automobili za iznajmljivanje: ekskluzivna vožnja sa stilom

Segment luksuznih vozila za iznajmljivanje predstavlja vrhunac elegancije, stila i komfora u svetu automobila. Ako zagrebemo dublje u istoriju automobilske industrije, luksuzni automobili su bili simbol prestiža i privilegije rezervisan za elitu. Početak dvadesetog veka obeležen je pojavom ekskluzivnih automobilskih brendova kao što su Rolls-Royce, Bentley, i Cadillac, čije su automobile koristili samo najbogatiji pojedinci, vladari i članovi kraljevskih porodica.


Pročitajte više