RENT A CAR AERODROM BEOGRAD   whatspp   viber

Rent a car blog

Top 5 najudobnijih automobila

Top 5 najudobnijih automobila

Kada se odlučujemo za kupovinu automobila, mnogima je jedan od najbitnijih kriterijuma udobnost. Ergonomija u automobilu podrazumeva da se vodi računa o mnogim deraljima, od postavljanja instrument table, pa do položaja tela u sedištima. Položaj sedišta, vreme koje provodimo u automobilu može definitivno uticati na naše zdravlje. Preko 60% ispitanika smatra da je važnost ergonomije najbitnija, zapravo da projektovanje sedište treba da bude od najveće važnosti. Dok vozimo položaj tela bi trebalo da bude takav da imamo mogućnost da lako dođemo do volana, kočnica i drugih komandi auta. Prilagodite sedište kako vama odgovara, naslon za glavu podesite tako da bude centriran i da glava prijanja u njega po sredini.

Nemci su oduvek prednjačili u inovacijama, pa tako novi model Opel Astre nudi sedišta koja masiraju, pamte, hlade i greju. Smart tehnologija je dakle primenjena na sedište automobila. Proizvođači automobila su odavno shvatili da  auto nije samo prevozno sredstvo koje nas vozi od tačke A do tačke B. Auto mora biti  komforan, udoban i da sve bude podređenu zdravlju vozača. Podrazumeva se da svaki vozač postavi sedište pravilno. Ukoliko vam stopala jedva dopiru do pedala, imaćete  nepotrebno naprezanje u rukama i leđima. Osim toga sedenje preblizu volanu može izazvati bol u nogama ili leđima.

Sledi lista od top 5 najudobnijih automobila : 

1.AUDI Q5

Audi Q5 fascinira svojim sportskim detaljima i elementima i jednako je privlačan i ženama i muškarcima. Dinamičan dizajn ostavlja bez daha, naročito zahvaljujući hromiranoj lajsni ispod svetala. Puno prostora za individualnost je definitivno osnovna karakteristika unutrašnjeg dizajna. 
Prostor je izdašan sa dovoljno mesta za pet osoba uz komforan prostor za glavu i noge. Visok položaj sedenja obezbeđuje dobar pregled u saobraćaju što je zasigurno od velike važnosti za vozače. Duž celokupne širine instrument table proteže se trodimenzionalno oblikovana dekorativna lajsna. Ona  stilski zaokružuje sve detalje enterijera. Ponuda opreme sedišta ide sve do masažne funkcije. Kada su  uslovi smanjene vidljivosti na putu postoji opcija ambijentalnog osvetljenja.

2. PORSCHE MACAN

Prvo što upada u oči kada otvorimo  vrata ovog automobila je upravo sedište. Ona pružaju maksimalnu  udobnost za putnike i vozača, prilagođavajući se njihovim željama u 8 položaja jednostavnim pritiskom na određene tastere. Podešavanje lumbalne potpore za duga putovanja nezamjenjiva je funkcija koja tijelu pruža maksimalnu udobnost.Takođe, standardna verzija crossover-a opremljena je  takvim sistemom klime, koji omogućava da stvorite individualnu mikroklimu i za one koj sede na prednjim i zadnjim sedištima.
Unutrašnja zvučna izolacija pomoću modernih materijala omogućava vam da razgovarate bez povećanja glasa, čak i pri velikoj brzini.

3. KIA Sorento Prime

Kia Sorento Prime izgleda atraktivno, monumentalno i moderno. Dizajneri su definitivno bili posvećeni svakom detalju i na ovom modelu nećete naći kontradiktornih rešenja. Stil i materijali koji su korišćeni u enterijeru su mnogo bolji od klasičnog Sorenta. Udobnost sedišta je nešto što definitivno izdvaja model i utisci putnika su najpozitivniji.

4. Renault Kaptur

Sportske linije, prefinjena elegantna unutrašnjost i potpuno prilagodljiv dizajn u dva tona ostavlja impesivan utisak. Veći i moderniji, novi CAPTUR ima sve karakteristike SUV vozila. Definitivno se na tržištu nametnuo svojim ergonomskim svojstvima jer je ovaj auto sinonim za bezbednu i udobnu vožnju.
 

5. Nissan Sentra

Nissan je ne tako davno predstavio novu Sentru kod koje se ističu moderna unutrašnjost enterijera, ali i kod eksterijera su dizajneri želeli da ostave utisak posebnosti i upečatljivosti. Pažnju privlače V-Motioin prednja maska, tanja LED prednja svetla (kao opcija), hromirani detalji, crni retrovizori, točkovi do 18 inča, a u unutrašnjosti kvalitetniji materijali, hromirani akcenti, unapređena ergonomija, bolja zvučna izolacija, 7.0-inčni ekran osetljiv na dodir, kao i 4.2-inčni digitalni panel sa instrumentima.

Nadamo se da vam se dopao naš izbor najudobnijih vozila, ukoliko želite da podelite vaše mišljenje sa nama, ostavite komentar. Srećan put želi vam Unirent rent a car!


Komentari ()

Dodajte komentarPročitajte i ove tekstove

150 godina istorije semafora

150 godina istorije semafora

Možda ne razmišljate mnogo o semaforima koje viđate svaki dan ali, verovali ili ne, semafori imaju istoriju dugu više od 150 godina. Postali su toliko normalan deo naše svakodnevice, da i ne pomišljamo na to da ih nekada nije bilo. Ali ako smo vas zainteresovali za temu, ostanite sa nama, na ovom kratkom putovanju kroz istoriju semafora, da vidimo kako je evoluirao do složenog sistema kakav danas poznajemo.


Pročitajte više

5 automobila koje je zabavno voziti

5 automobila koje je zabavno voziti

Šta jedan automobil čini zabavnim za vožnju? Da li to znači da ima mnogo snage? Brz je? Okretan? Ili je to jednostavno sposobnost jednog auta da izmami osmeh na licu svog vozača? Mislimo da je upravo ovo poslednje u pitanju, ali ako vas je tema zainteresovala, ostanite sa nama i saznajte kojih to 5 automobila je zabavno voziti.


Pročitajte više

Degustacija vina - vodič za početnike

Degustacija vina - vodič za početnike

Vino je jedno od najvećih uživanja u životu. Proizvesti dobro vino zahteva znanje, ali i ljubav i posvećenost. Da bi se tehnologija unapredila i dobilo još kvalitetnije vino, važna je njegova degustacija. Degustacija vina rade stručnjaci enolozi, ali tom veštinom može ovladati svako ko voli dobro vino.


Pročitajte više