RENT A CAR AERODROM BEOGRAD   whatspp   viber

Rent a car blog

Tri idealne destinacije za porodični odmor u Srbiji

Tri idealne destinacije za porodični odmor u Srbiji

Turistički gledano, Srbija je zemlja koja ima sve, osim mora. I jeste da mnogi od nas ne mogu da zamisle leto bez odlaska na more, ali sve je više onih koji se odlučuju da svoj godišnji odmor provedu upravo u Srbiji. Ako ste u nedoumici gde biste mogli da odete, ostanite sa nama, a mi ćemo vam predložiti tri idealne destinacije za porodični odmor u Srbiji.

Nekako se ovaj letnji odmor uglavnom vezuje za neko brčkanje, što je i logično je jer to najbolji način da se rashladite, kad sunce upeče, kao ovih dana. Ali, brčkati se možete i u reci, jezeru, banji ili na bazenima nekog od mogobrojnih akva parkova. Dodajte na to i putovanje iznajmljenim automobilom, koji je malo bolji od onoga koji inače vozite, i eto nezaboravne avanture. A u voznom parku rent a car agencije Unirent, sasvim sigurno ćete pronaći auto baš po svojoj meri. Zato hajde da vidimo koje smo to tri idealne destinacije pripremili za vas.

#Destinacija br.1 – Sokobanja

„Sokobanja – Sokograd, dođeš star, odeš mlad“, kaže stara pesma, i mnogo je onih koji baš zbog nje, sasvim pogrešno, misle da se tamo odlazi isključivo zbog lečenja. A Sokobanja je mnogo više od toga, i što se banja u Srbiji tiče, ona je druga po popularnosti, odmah posle kraljice – Vrnjačke banje.

Ova divna banja, mlazi se u jugoistočnoj Srbiji, na obali reke Moravice, a u kotlini između dve prelepe planine, Rtnja i Ozrena. Poseduje mnogo termalnih izvora, kao i čist planinski vazduh, tako da se smatra da je ova banja i vazdušna, i banja sa mineralnim vodama, iako joj je nadmorska visina svega 400m.

O njenim termalnim izvorima znali su još Stari Rimljani, koji su se još u ono vreme u njoj lečili i rehabilitovali. Odlična je za ljude obolele od astme, visokog krvnog pritiska, reumatizma, anemije, itd. Ipak, ova banja ima i bogat kulturni život, kao i mnoštvo zabavnih i sportskih saržaja.

Od Beograda je udaljena 230, a od Niša svega 62 km. Ima bogatu ponudu što se smeštaja tiče, kako u hotelima, tako i u privatnim vilama i apartmanima. Mnogo je znamenitosti koje bi bilo lepo psetiti, poput turskog kupatila koga se možda sećate iz filma „Zona Zamfirova“. Ali, pored lečilišta, ova banja poseduje i akva park Posina i velnes centar, tako da je pogodna i za porodične odmore, jer ima mnogo sadržaja pogodnih za najmlađe.

Zato, ako se odlučite da svoj odmor provedete upravo u Sokobanji, gledajte da svoj boravak rezervišete na vreme, jer ova banja iz godine u godinu beleži sve veći broj noćenja. U okolini Sokobanje nalaze se i još neka izletišta poput izvora reke Moravice, Bovanskog jezera, Kalinovca, Lepterije, itd. Ukratko, ovo je idealno mesto za porodični odmor.

#Destinacija br.2 – Divčibare

Na planine uglavnom idemo zimi, da bismo uživali u sportovima na snegu. Ipak, za neke je planina u letnjim mesecima mnogo zanimljivija. Ovo naročito važi za one koji teže podnose letnje vrućine, jer je temperatura na planinama uvek malo niža i daleko prijatnija od one u nižim delovima, a posebno u gradovima.

Divčibare su visoravan na planini Maljen. Klima je izuzetno prijatna, priroda predivna a zbog prisustva joda u vazduhu je smatraju vazdušnom banjom. Prava je stvar za rekreativce i one koji žele odmor u miru i tišini. Divčibare imaju više vidikovaca, sa kojih se, kada je vreme lepo, vidi čak do Kopaonika. Imaju i mnogo potoka, izvora sa slapovima, bujnih šuma, livada sa lekovitim biljem koje možete brati, kao i šumskih plodova, pečurki i divljeg voća.

Smeštajnih kapaciteta ima dovoljno, što u hotelima, što u privatnom smeštaju, a tu je i više restorana sa specijalitetima ovog kraja. Ako poželite da vidite čega još ima u okolini, možete da posetite Kosjerić, Mionicu i banju Vrujci, u kojoj postoji i akva park. Definitivno, Divčibare su pun pogodak kada je u pitanju porodični odmor, jer ćete naći za svakog člana ponešto.

#Destinacija br.3 – jezero Perućac

Ovo veštačko jezero, nastalo je kada je građena HE Bajina Bašta, a ime je dobilo po mestu Perućac, koje se nalazi na desnoj obali reke Drine. Do njega se stiže preko Bajine Bašte, koja je udaljena svega 13 km.

Ima lepo uređenu plažu koja poseduje i bazene za decu, a izuzev kupanja, Perućac je i raj za pecroše. Uz to, možete iznajmiti i kanu, voziti se brodićem i spuštati niz Drinu. Sezona kupanja traje samo u julu i avgustu, jer je van ova dva meseca voda prilično hladna.

Ako volite sportove na vodi, Perućac i Drina su idealno mesto za celu porodicu. Tu je i mnoštvo splavova, koji su prava atrakcija. Turističkih sadržaja ima dovoljno, ali su smeštajni kapaciteti limitirani, da bi svaki gost imao odmor u miru i tišini. Tu su vile, vikendice, splavovi, kao i restorani u kojima se možete hraniti.

Ne propustite da posetite Mramorje, jednu od najočuvanih nekropola, sa stećcima iz XIV veka, smeštenu između magistrale i Drine, na prilazu Perućcu. Pod zaštitom je države kao spomenik kulture. Takođe se preporučuje i krstarenje jezerom, zanimljivo i za decu, i za odrasle. Pravi odmor po meri čoveka.

I za kraj…

Nadamo se da vas je neka od ideja zainteresovala dovoljno da poželite da posetite neko od ovih mesta. Odmor u Srbiji ne mora da bude ništa manje zanimljiv od odlaska na more. A ako na ovakav put krenete nekim od porodičnih automobila iz ponude rent a car agencije Unirent odmor može prerasti u avanturu.

Za sve eventualne nedoumice u vezi sa iznajmljivanjem automobila iz naše ponude, naše ljubazno osoblje stoji vam na usluzi. Srećan put i prijatan odmor.


Komentari ()

Marija
Marija
Link

Bila sam u Soko banji nedavno i toplo preporucujem. Predivna priroda, dosta sadrzaja za decu takodje. Obavezno obici i Rtanj.
0
0

Dodajte komentarPročitajte i ove tekstove

Da li su kamere doprinele da se poboljša bezbednost u saobraćaju?

Da li su kamere doprinele da se poboljša bezbednost u saobraćaju?

Napredovanje tehnologije i interneta, masovna proizvodnja i porast osećaja nesigurnosti doveli su do sve većeg zanimanja javnosti za primenu sastava video nadzora. Danas je čak i zakonom određeno osiguranje banaka, kockarnica i menjačnica uz pomoć nadzornih kamera. U Beogradu je prvih 14 kamera za beleženje saobraćajnih prekršaja postavljeno još pre više od deset godina. Od tadašnjih 14 kamera tačno se znalo da četiri beleže samo vožnju žutom trakom, pet prolazak kroz crveno svetlo dok isto toliko meri brzinu. U MUP-u objašnjavaju da nove moderne kamere koje su postavljanje tokom ove i prethodnih godina nisu softverski predodređene za beleženje samo jednog prekršaja.Kakve promene su donele saobraćajne kamere?


Pročitajte više

Zanimljive činjenice o svetu automobila

Zanimljive činjenice o svetu automobila

Iako se automobili masovno proizvode već više od jednog veka, još uvek se smatraju luksuzom, za koji mnogi od nas nemaju sredstava. Za razliku od njih, ima mnogo onih koji u svom posedstvu imaju nekoliko, a ne voze ih, ili bar ne stalno. Bilo kako bilo, automobili su za većinu nas danas mnogo više od prevoznog sredstva. Za neke statusni simbol, za neke potreba, a za neke “član porodice” koji najviše troši. Ali pošto ih većina voli, za vas smo pripremili neke zanimljive činjenice o svetu automobila.


Pročitajte više

Saveti za održavanje vašeg iznajmljenog automobila leti

Saveti za održavanje vašeg iznajmljenog automobila leti

Rent a car agencije rade preko cele godine, ali se čini da se automobili, bar kod nas, najviše iznajmljuju leti. Jer, mnogo je onih koji inače voze male gradske automobile, pa kad leti krenu sa porodicom na odmor, shvate da nemaju dovoljno mesta za sve što žele da ponesu. Zbog toga iznajme malo veći i udobniji auto, pa putuju opušteno, sa kompletnom opremom za uživanje u morskim aktivnostima. Ali bez obzira na razlog iznajmljivanja, o iznajmljenim automobilima uvek brinemo više nego o sopstvenim, pa smo vam zato pripremili nekoliko saveta za održavanje vašeg iznajmljenog automobila leti.


Pročitajte više