RENT A CAR AERODROM BEOGRAD   whatspp   viber

Rent a car blog

Zašto treba iznajmiti rent a car u velikom gradu

Zašto treba iznajmiti rent a car u velikom gradu

Za one koji žive u velikom gradu gužve u saobraćaju su svakodnevna pojava. Navikli su da putovanje do mesta na kome rade može da traje ponekad i sat vremena, pa čak i duže, što zavisi od mnogo činilaca. Na prvom mestu od toga, čime se voze, vozilima gradskog saobraćaja, taksijem, sopstvenim autom. Za one koji su povremeni stanovnici grada iznajmiti rent a car vozilo je jedna od najrentabilnijih opcija.

U gradu u kome živite ste svoji na svome, pa verovatno dobro poznajete prečice, kao i delove koje u saobraćajnom špicu treba izbegavati.  Ali ako ste se u velikom gradu našli poslom, ili ste došli u turističku posetu a onda se zaglavili u gužvi, verovatno se nećete osećati nimalo prijatno. Uz to, može vam se desiti da zakasnite na sastanak zbog koga ste i došli, ili da ne stignete da obiđete sve što ste planiralli.

Jer, vozila gradskog saobraćaja imaju svoj red vožnje, koji vam možda neće odgovarati. A uz to, u vreme pandemije koronavirusa, mnogi se nerado odlučuju da uđu u autobus ili tramvaj jer postoji realna opasnost od zaražavanja.


“Pa dobro, postoji valjda neki taksi”


O, da! Taksi je, u tom slučaju, bolja opcija, jer ćete se voziti sami, a i lakše stići na vreme, pošto su taksisti verzirani vozači. Znaju prečice, kako da zaobiđu gužve, a imaju i mogućnost da voze žutom trakom, što poprilično može da skrati vreme putovanja. Nažalost, neki od njih nisu verzirani samo u tome. Postoji veliki problem sa tzv. divljim taksistima, koji će, ako primete da ste turista, probati da vas prevezu “žedne preko vode” i da vam naplate višestruko više od redovne cene.

Ali, čak i da se ne desi ništa nepredviđeno, taksi je u velikim gradovima uglavnom veoma skupo zadovoljstvo. Prevešće vas brzo i sigurno, ali ćete za to, i po taksimetru, morati da izdvojite toliku svotu novca, da vas na kraju može koštati više nego karta za autobus ili voz, pa čak i avion lou kost kompanije, koju ste platili da dotle stignete. Zato, dobro otvorite oči i razmislite, treba li vam toliki trošak?


“Pa šta onda da radim?”


Verovatno ste se upravo to zapitali. “Čime da se vozim, a da stignem na vreme i da me sve to ne košta „k'o Svetog Petra kajgana“?” A odgovor je sasvim jednostavan, možete da iznajmite auto kod rent a car agencije.

“Aha… a to, kao, nije skupo?”

Pa može da bude, al' ne mora da znači. Ako ste došli u veliki grad na jedan poslovni sastanak, posle koga se odmah vraćate nazad, bilo bi zaista besmisleno iznajmiti auto. Do mesta sastanka doći ćete taksijem, a ako je sastanak bio uspešan, u povratku će vas do aerodroma verovatno odvesti i sam domaćin.

Ali, ako u gradu ostajete bar dva dana, to već ima smisla. Imaćete veću samostalnost, a uštedećete i vreme i novac. Pritom, svi veći gradovi, a pogotovo Beograd, danas imaju rent a car agencije, tako da će vam veći problem biti za koju od njih da se odlučite. Naravno, da vam olakšamo izbor. Unirent rent a car se pozicionirao na tržištu Beograda kao jedna od vodećih agencija za rent a car usluge.


“E sad ga preteraste!”


Nema razloga za brigu, i za to imamo rešenje. Sve agencije danas imaju svoje sajtove, tako da ćete bez problema moći da pogledate kompletnu ponudu, da uporedite cene i uslove. Pa kada se odlučite, obratite se ljubaznom osoblju, koje će vas uputiti u detalje.

U zavisnosti od potreba, prvo ćete izabrati vozilo. Neke od agencija mogu vam ponuditi i automobil sa vozačem, što je velika pomoć ukoliko ste u velikom gradu prvi put. Ali i bez vozača nećete imati problema pošto su sva vozila rent a car agencija opremljena uređajima za navigaciju, tako da ćete sigurno stići tamo gde ste naumili.

I sve to, danas možete da obavite preko interneta, tako da vas auto dočeka na željenoj lokaciji, a vraćate ga na dan svog odlaska. Upravo to je razlog što više rent a car agencija ima svoje ekspoziture na aerodromu, kao i u blizini autobuske i železničke stanice. Da, po dolasku, ne biste gubili vreme.


“A kako je u Beogradu?”


U pogledu broja rent a car agencija, Beograd nimalo ne zaostaje za ostalim metropolama. S obzirom na broj turista i firmi koje posluju sa inostranstvom, potrebe za njihovim uslugama sve više rastu. Samim tim, tržište je sve veće, pa se sve agencije trude da svojim klijentima izađu u susret nudeći im bolje uslove i kvalitetnija vozila. Može se reći da vlada zdrava konkurencija.

Njihovi vozači su iskusni profesionalci, vozila su udobna i sigurna, njihov asortiman je veoma širok, a prolaze kroz servisne provere i dezinfekciju pre svakog iznajmljivanja, tako da nemate razloga za glavobolju. I naravno, ako iznajmljujete vozilo na duži vremenski period, možete da računate na određene pogodnosti o kojima možete i sami pročitati u cenovniku, a dodatna obaveštenja, čućete od osoblja agencije.


I za kraj...


Nadamo se da smo vas zainteresovali za ovu temu, i da smo smo vam razjasnili neke od eventualnih nedoumica. Usluge rent a car agencija danas više ne moraju da budu luksuz, kakav su možda bile u prošlosti. Uz određene olakšice, kartice lojalnosti, to može da vas košta manje, a da pritom sve što ste planirali završite daleko komfornije, brže i efikasnije. Vreme je novac, pa zato treba planirati unapred. Za sve informacije, Unirent agencija vam stoji na usluzi.

 


Komentari ()

Dodajte komentarPročitajte i ove tekstove

Tri idealne destinacije za porodični odmor u Srbiji

Tri idealne destinacije za porodični odmor u Srbiji

Turistički gledano, Srbija je zemlja koja ima sve, osim mora. I jeste da mnogi od nas ne mogu da zamisle leto bez odlaska na more, ali sve je više onih koji se odlučuju da svoj godišnji odmor provedu upravo u Srbiji. Ako ste u nedoumici gde biste mogli da odete, ostanite sa nama, a mi ćemo vam predložiti tri idealne destinacije za porodični odmor u Srbiji.


Pročitajte više

Da li su kamere doprinele da se poboljša bezbednost u saobraćaju?

Da li su kamere doprinele da se poboljša bezbednost u saobraćaju?

Napredovanje tehnologije i interneta, masovna proizvodnja i porast osećaja nesigurnosti doveli su do sve većeg zanimanja javnosti za primenu sastava video nadzora. Danas je čak i zakonom određeno osiguranje banaka, kockarnica i menjačnica uz pomoć nadzornih kamera. U Beogradu je prvih 14 kamera za beleženje saobraćajnih prekršaja postavljeno još pre više od deset godina. Od tadašnjih 14 kamera tačno se znalo da četiri beleže samo vožnju žutom trakom, pet prolazak kroz crveno svetlo dok isto toliko meri brzinu. U MUP-u objašnjavaju da nove moderne kamere koje su postavljanje tokom ove i prethodnih godina nisu softverski predodređene za beleženje samo jednog prekršaja.Kakve promene su donele saobraćajne kamere?


Pročitajte više

Zanimljive činjenice o svetu automobila

Zanimljive činjenice o svetu automobila

Iako se automobili masovno proizvode već više od jednog veka, još uvek se smatraju luksuzom, za koji mnogi od nas nemaju sredstava. Za razliku od njih, ima mnogo onih koji u svom posedstvu imaju nekoliko, a ne voze ih, ili bar ne stalno. Bilo kako bilo, automobili su za većinu nas danas mnogo više od prevoznog sredstva. Za neke statusni simbol, za neke potreba, a za neke “član porodice” koji najviše troši. Ali pošto ih većina voli, za vas smo pripremili neke zanimljive činjenice o svetu automobila.


Pročitajte više