RENT A CAR AERODROM BEOGRAD   whatspp   viber

Rent a car blog

Zašto treba iznajmiti rent a car u velikom gradu

Zašto treba iznajmiti rent a car u velikom gradu

Za one koji žive u velikom gradu gužve u saobraćaju su svakodnevna pojava. Navikli su da putovanje do mesta na kome rade može da traje ponekad i sat vremena, pa čak i duže, što zavisi od mnogo činilaca. Na prvom mestu od toga, čime se voze, vozilima gradskog saobraćaja, taksijem, sopstvenim autom. Za one koji su povremeni stanovnici grada iznajmiti rent a car vozilo je jedna od najrentabilnijih opcija.

U gradu u kome živite ste svoji na svome, pa verovatno dobro poznajete prečice, kao i delove koje u saobraćajnom špicu treba izbegavati.  Ali ako ste se u velikom gradu našli poslom, ili ste došli u turističku posetu a onda se zaglavili u gužvi, verovatno se nećete osećati nimalo prijatno. Uz to, može vam se desiti da zakasnite na sastanak zbog koga ste i došli, ili da ne stignete da obiđete sve što ste planiralli.

Jer, vozila gradskog saobraćaja imaju svoj red vožnje, koji vam možda neće odgovarati. A uz to, u vreme pandemije koronavirusa, mnogi se nerado odlučuju da uđu u autobus ili tramvaj jer postoji realna opasnost od zaražavanja.


“Pa dobro, postoji valjda neki taksi”


O, da! Taksi je, u tom slučaju, bolja opcija, jer ćete se voziti sami, a i lakše stići na vreme, pošto su taksisti verzirani vozači. Znaju prečice, kako da zaobiđu gužve, a imaju i mogućnost da voze žutom trakom, što poprilično može da skrati vreme putovanja. Nažalost, neki od njih nisu verzirani samo u tome. Postoji veliki problem sa tzv. divljim taksistima, koji će, ako primete da ste turista, probati da vas prevezu “žedne preko vode” i da vam naplate višestruko više od redovne cene.

Ali, čak i da se ne desi ništa nepredviđeno, taksi je u velikim gradovima uglavnom veoma skupo zadovoljstvo. Prevešće vas brzo i sigurno, ali ćete za to, i po taksimetru, morati da izdvojite toliku svotu novca, da vas na kraju može koštati više nego karta za autobus ili voz, pa čak i avion lou kost kompanije, koju ste platili da dotle stignete. Zato, dobro otvorite oči i razmislite, treba li vam toliki trošak?


“Pa šta onda da radim?”


Verovatno ste se upravo to zapitali. “Čime da se vozim, a da stignem na vreme i da me sve to ne košta „k'o Svetog Petra kajgana“?” A odgovor je sasvim jednostavan, možete da iznajmite auto kod rent a car agencije.

“Aha… a to, kao, nije skupo?”

Pa može da bude, al' ne mora da znači. Ako ste došli u veliki grad na jedan poslovni sastanak, posle koga se odmah vraćate nazad, bilo bi zaista besmisleno iznajmiti auto. Do mesta sastanka doći ćete taksijem, a ako je sastanak bio uspešan, u povratku će vas do aerodroma verovatno odvesti i sam domaćin.

Ali, ako u gradu ostajete bar dva dana, to već ima smisla. Imaćete veću samostalnost, a uštedećete i vreme i novac. Pritom, svi veći gradovi, a pogotovo Beograd, danas imaju rent a car agencije, tako da će vam veći problem biti za koju od njih da se odlučite. Naravno, da vam olakšamo izbor. Unirent rent a car se pozicionirao na tržištu Beograda kao jedna od vodećih agencija za rent a car usluge.


“E sad ga preteraste!”


Nema razloga za brigu, i za to imamo rešenje. Sve agencije danas imaju svoje sajtove, tako da ćete bez problema moći da pogledate kompletnu ponudu, da uporedite cene i uslove. Pa kada se odlučite, obratite se ljubaznom osoblju, koje će vas uputiti u detalje.

U zavisnosti od potreba, prvo ćete izabrati vozilo. Neke od agencija mogu vam ponuditi i automobil sa vozačem, što je velika pomoć ukoliko ste u velikom gradu prvi put. Ali i bez vozača nećete imati problema pošto su sva vozila rent a car agencija opremljena uređajima za navigaciju, tako da ćete sigurno stići tamo gde ste naumili.

I sve to, danas možete da obavite preko interneta, tako da vas auto dočeka na željenoj lokaciji, a vraćate ga na dan svog odlaska. Upravo to je razlog što više rent a car agencija ima svoje ekspoziture na aerodromu, kao i u blizini autobuske i železničke stanice. Da, po dolasku, ne biste gubili vreme.


“A kako je u Beogradu?”


U pogledu broja rent a car agencija, Beograd nimalo ne zaostaje za ostalim metropolama. S obzirom na broj turista i firmi koje posluju sa inostranstvom, potrebe za njihovim uslugama sve više rastu. Samim tim, tržište je sve veće, pa se sve agencije trude da svojim klijentima izađu u susret nudeći im bolje uslove i kvalitetnija vozila. Može se reći da vlada zdrava konkurencija.

Njihovi vozači su iskusni profesionalci, vozila su udobna i sigurna, njihov asortiman je veoma širok, a prolaze kroz servisne provere i dezinfekciju pre svakog iznajmljivanja, tako da nemate razloga za glavobolju. I naravno, ako iznajmljujete vozilo na duži vremenski period, možete da računate na određene pogodnosti o kojima možete i sami pročitati u cenovniku, a dodatna obaveštenja, čućete od osoblja agencije.


I za kraj...


Nadamo se da smo vas zainteresovali za ovu temu, i da smo smo vam razjasnili neke od eventualnih nedoumica. Usluge rent a car agencija danas više ne moraju da budu luksuz, kakav su možda bile u prošlosti. Uz određene olakšice, kartice lojalnosti, to može da vas košta manje, a da pritom sve što ste planirali završite daleko komfornije, brže i efikasnije. Vreme je novac, pa zato treba planirati unapred. Za sve informacije, Unirent agencija vam stoji na usluzi.

 


Komentari ()

Dodajte komentarPročitajte i ove tekstove

Saveti za ublažavanje bola u leđima tokom duže vožnje automobila

Saveti za ublažavanje bola u leđima tokom duže vožnje automobila

Bol u leđima, posebno u donjem delu, uobičajena je pojava za većinu nas kada je u pitanju duža vožnja automobila. To je neprijatnost koju mnogi vozači jednostvno trpe, trudeći se da ne razmišljaju o potencijalnim posledicama po zdravlje. Ali, dobra vest je da postoje jednostavne tehnike koje svi možemo da koristimo kako bismo ga izbegli. Uz ovih nekoliko saveta, bol u leđima ćete znatno ublažiti, a možda i sasvim izbeći jer ponekad smo sami krivi za njegovu pojavu.


Pročitajte više

Saveti za vožnju automobila u zimskim uslovima

Saveti za vožnju automobila u zimskim uslovima

Vožnja automobila u zimskim uslovima je naravno potpuno drugačija od vožnje u ostalim godišnjim dobima, zato ona često predstavlja problem mnogim vozačima, a pogotovo onim manje iskusnim. Najveći broj saobraćajnih nesreći, prema podacima MUP-a Srbije, dešava se baš u zimskom periodu, a najčešći uzroci nastanka saobraćajnih nesreća su: neprilagođena ili nepropisna brzina, psihofizičko stanje vozača, neispravnost vozila i puta, neustupanje prava prolaza, nepropisne radnje u saobraćaju. Zbog toga morate biti izuzetno pažljivi tokom vožnje, a vaša koncentracija mora da bude podjednako dobra kao i opšte stanje vašeg vozila.


Pročitajte više

7 najčešćih grešaka pri kupovini novog vozila

7 najčešćih grešaka pri kupovini novog vozila

Kupovina novog automobila je ozbiljna i komplikovana avantura. Investicija, barem za naše prilike nije mala, a proizvođača, klasa i modela vozila ima mnogo. Svako od nas ima svoje potrebe i želje, budžeti kupaca uglavnom su ograničeni i izabor pravog auta iz tako ogromne ponude upošte nije lak. Pri kupovini vozila najvažnije je da znate šta vam treba, kako ne biste završiti sa automobilom koji ste preskupo platili a koji vam se ne sviđa i ne odgovara vašem životnom stilu i potrebama.


Pročitajte više