RENT A CAR AERODROM BEOGRAD   whatspp   viber

Rent a car blog

Beskorisni dodaci za automobil na koje ne bi trebalo da trošite novac

Beskorisni dodaci za automobil na koje ne bi trebalo da trošite novac

Automobili postaju sve složeniji, sa sve većim brojem dodatnih funkcija koje vozači nikada neće koristiti a koje su, pritom, i veoma skupe. U želji da vam pomognemo, napravili smo listu beskorisnih dodataka za automobil na koje ne bi trebalo da trošite novac. Uštedite na njima, a fokusirajte se na one dodatke koji su vam zaista potrebni.

# Stereo sistem za auto koji je previše komplikovan za upotrebu

Sećate li se vremena kada su stereo uređaji za automobile bili laki za korišćenje? Današnji su često veoma komplikovani, posebno dok vozite. Dugmad su im obično toliko mala da je nemoguće videti čemu služe, a svaki priručnik je toliko prepun žargonskih izraza, da će vas samo zbuniti ili još više iznervirati.

Neke kompanije počinju da shvataju koliko ovo može biti frustrirajuće. Oni prave auto stereo sisteme koji su mnogo jednostavniji, sa većim dugmadima i ekranima. Zato, prilikom odabira, dobro razmislite kakav vam uređaj zaista treba. Ne bacajte novac na one koji će biti izvor vaše nervoze.

# Nepotrebna dugmad i prekidači u autu

Ako ste ikada vozili novi automobil i bili frustrirani brojem dugmadi i prekidača - niste jedini. Čini se da svake godine proizvođači dodaju sve više dugmadi na kontrolne table svojih automobila.

Od grejača sedišta, preko GPS navigacije, lista funkcija koje zahtevaju sopstveno namensko dugme ili prekidač, samo se produžava. I dok neke od ovih funkcija mogu biti korisne, mnoge su apsolutno nepotrebne. U doba sve veće složenosti, osvežavajuće je videti da neke kompanije pojednostavljuju kontrolnu dugmad, a neke funkcije i potpuno ukidaju.

# Beskorisni držači za čaše

Držači za čaše su jedan od najbeskorisnijih dodataka modernih automobila. Skoro svaki automobil na tržištu danas dolazi opremljen sa najmanje dva držača za čaše, a neki ih imaju i četiri, pa i više od toga.

Međutim, ovi držači su često premali da bi zaista mogli da drže šolju sa kafom, i uglavnom se nalaze na nezgodnim mestima, zbog kojih je teško doći do njih tokom vožnje.

Pored toga, držači za čaše su često postavljeni tako da blokiraju pristup važnim kontrolnim delovima poput ručice menjača ili radija. Kao rezultat toga, držači za čaše su više smetnja nego pogodnost, i definitivno su jedna od karakteristika bez koje možete.

# Previše komplikovan sistem za navigaciju

Ko je ikada probao da koristi navigaciju tokom vožnje, može da potvrdi da je komplikovan sistem prava muka! Šta sa toliko opcija poput – da li želite da izbegnete autoputeve i puteve sa naplatom putarine? Može da prođe „godina“ dok vas odvede tamo gde treba.

I nemojte se smejati onima koji su, koristeći svoju komplikovanu navigaciju, završili u nečijem dvorištu, reci ili stotinama kilometara daleko od odredišta. Te stvari mogu da se dogode svakome ko pokušava da shvati svoju preterano komplikovanu satelitsku navigaciju. Zato uzmite neku jednostavniju, ili se informišite pre polaska na put. Kako ono kažu: “Kartu čitaj, al’ seljaka pitaj!”

# Parking senzori koji se javljaju prečesto ili nedovoljno često

Svi koji su ih imali, doživeli su situaciju kad se vraćate na svoje parking mesto i mislite da ste savršeno usmereni kad, čujete „bip“. Koliko puta ste morali da izađete iz auta da biste proverili da li vas vid ne vara?

Ako su senzori za parkiranje previše osetljivi, od pištanja može da vas zaboli glava. A ako nisu dovoljno osetljivi, može vam se desiti da udarite branik, ili nešto još gore.

Možda su nam potrebni podesivi parking senzori, kako bismo mogli fino da ih prilagodimo sopstvenim potrebama. Ili bi jednostavno trebalo prihvatiti da oni nikada neće biti savršeni, tako da treba da se naviknete na pištanje, ili odustanete od njih uopšte.

# Grejači sedišta koji greju previše ili nedovoljno

Ništa gore od grejača sedišta koji ne rade ono što treba. Znate ono kad pojačavate grejače, očekujući da toplota uskoro počne da greje vaše smrznute kosti, a ništa se ne dešava? Ili još gore, dobijete jedno od onih sedišta koje se previše zagreje, pa se migoljite i pokušavate da nađete udoban položaj, za šta su male šanse.

Iako bi grejači sedišta u automobilu trebalo da dodaju dašak luksuza u naše živote, oni nam često samo stvaraju probleme. Jer, kao prvo, dugme za uključivanje može biti na nezgodnom mestu, pa ga slučajno možete uključiti i u sred leta, a da i ne primetite. A da ne govorimo o tome što preterana toplota može delovati uspavljujuće. Ne, grejači sedišta su jedan od totalno nepotrebnih dodataka.

I za kraj...

Da se razumemo, proizvođači automobila vole da dodaju trikove u svoje proizvode, koje će nam zatim, veoma skupo prodavati. Mi isto tako volimo da ih kupujemo, jer se nadamo da će nam olakšati život u toku vožnje. Nažalost, oni su mnogo češće razlog naših frustracija, a pritom – bez njih se sasvim lepo može živeti.

U suštini, ako želite da uštedite novac na sledećem, novom automobilu, razmislite dobro šta vam od ovih, dodatnih opcija zaista treba. Fokusirajte se na važne funkcije koje ćete zaista koristiti. Usmerite svoj teško stečeni novac na ono što će vam zaista olakšati život.

A dok razmišjate o nekom novom autu, razmislite o tome da ga iznajmite na nekoliko dana kod neke od rent a car agencija kao što je Unirent, i testirate na putu. U našem bogatom voznom parku, možda ćete pronaći baš onaj koji ste želeli, ili neki iz iste klase. Za sve vaše eventualne nedoumice, naše ljubazno osoblje stoji vam na usluzi.

Srećan put, želi vam rent a car Unirent!

 

Izvor fotografija: YouTube.com


Komentari ()

Dodajte komentarPročitajte i ove tekstove

6 najčešćih zabluda u vezi sa održavanjem automobila

6 najčešćih zabluda u vezi sa održavanjem automobila

Ako posedujete sopstveno vozilo, znate da je redovno održavanje neophodno za njegovo nesmetano funkcionisanje. Ipak, ono što je važilo za nekadašnje modele automobila, nije primenjivo na današnje. U želji da razjasnimo neke od mitova, pripremili smo za vas spisak od 6 najčešćih zabluda u vezi sa održavanjem automobila. Pa ako smo vas zainteresovali, nastavite da čitate...


Pročitajte više

Kakav poklon pokloniti zaljubljeniku u vozila

Kakav poklon pokloniti zaljubljeniku u vozila

Pravi poklon nije lako odabrati. Ako želite pravi poklon za dragu osobu koja je zaljubljena u vozila i vožnju, treba da joj kupite nešto što je povezano sa tim svetom. U nastavku su neki naši predlozi


Pročitajte više

5 stvari koje se ne smeju zaboraviti kada su putevi prekriveni snegom i ledom

5 stvari koje se ne smeju zaboraviti kada su putevi prekriveni snegom i ledom

Za sve one koje vole zimske čarolije i sneg ovo su idealni dani. Posle gotovo prolećnih temperature u decembru i za vreme novogodišnjih praznika Srbija se zabelela. Vozači nisu baš srećni, kao mališani pa ćemo se u nastavku teksta  bazirati na onome što ne bi trebalo da se zaboravi kada je vožnja po snegu u pitanju. Za sve one koje vole zimske čarolije i sneg ovo su idealni dani. Posle gotovo prolećnih temperature u decembru i za vreme novogodišnjih praznika Srbija se zabelela. Vozači nisu baš srećni, kao mališani pa ćemo se u nastavku teksta  bazirati na onome što ne bi trebalo da se zaboravi kada je vožnja po snegu u pitanju. 


Pročitajte više