RENT A CAR AERODROM BEOGRAD   whatspp   viber

Rent a car blog

Kakav poklon pokloniti zaljubljeniku u vozila

Kakav poklon pokloniti zaljubljeniku u vozila

 

Pokloni su izraz naklonosti i ljubavi prema voljenim osobama, rodbini, dragim prijateljima. Oni su način da se nekome pokaže naša pažnja, ljubav, poštovanje ili zahvalnost, da ga učine srećnim, kao i da se proslavi neki važan događaj (rođendan, godišnjica, praznik, itd.).

Pravi poklon nije lako odabrati. Pravi poklon je onaj koji će koristiti osobi kojoj se poklanja, nešto što ona želi i priželjkuje, što će je prijatno iznenaditi i što je možda najvažnije - što će joj pokazati da ste se stvarno potrudili oko izbora.

Ako želite pravi poklon za dragu osobu koja je zaljubljena u motocikle, automobile, kamione i generalno u vozila i vožnju, treba da joj kupite nešto što je povezano sa tim svetom.

Mi imamo nekoliko predloga za njih.

 

Privezak za ključeve

Ovaj poklon možda izgleda previše jednostavan, ali učiniće da će osoba koja vam znači svaki put kada izvadi ključeve da otključa svoje vozilo, pomisliti na vas. Postoji mnogo interesantnih i ukusno izrađenih privezaka za ključeve u specijalizovanim radnjama ili na internetu. Za njihovu izradu se koriste razni materijali kao što je plastika, metal, koža. Postoje veoma luksuzni modeli koji se proizvode u ograničenim serijama, a mogu se naručiti i personalizovani komadi, kao na primer broj registracije, model vozila, itd.

privezak

Mirišljave jelkice

Isto tako jednostavan, ali veoma praktičan poklon za ljude koji provode mnogo vremena u vozilu. Jedna od prvih stvari koje primetimo kada uđemo u auto je upravo jelkica, posebno ako lepo izgleda i divno miriše. Potrebno je odabrati pravi miris, ako se vozaču ne sviđa, onda će mu samo smetati.

 

Vozačke rukavice

Nošenje vozačkih rukavica poboljšava drženje volana i olakšava kontrolu vozila. One upijaju znoj sa ruku vozača, štite od hladnog vremena i smanjuju vibracije na volanu koje pri dugim vožnjama mogu da zamore ruke.

Najbolje su rukavice od fine i meke jagnjeće kože koje dobro prijanjaju i ne stežu ruku. Pri kupovini treba obratiti pažnju na veličinu rukavica, jer vrhovi prstiju mogu postati hladni ako rukavice nisu dovoljno dugačke. To znači da ako ne znate veličinu ruke vozača, bolje odaberite neki drugi poklon.

Rukavice za voznju

Proizvodi za čišćenje automobila

Pravi zaljubljenik u automobile obožava kada je njegov ljubimac čist i uredan. Takvi ljudi će ceniti poklone kao što su auto šamponi, lakovi, vosak za poliranje, mali usisivači i slično.

Ako ništa drugo, možete da platiti čišćenje u auto perionici.

 

Filmovi u vezi automobila

Dobar poklon može da bude i film koji je u nekoj vezi sa vozilima i vožnjom. Možete da kupite DVD, “spustite” najnoviji film sa interneta ili kupite karte za bioskop. Biće to zajednički poklon koji će vas zabaviti ali i pokazati da ste se oko izbora malo potrudili. Pomenućemo nekoliko veoma poznatih filmova na tu temu: Little Miss Sunshine, Taksi, Ford i Ferari, Poludeli Maks (Mad Max), Paklene ulice (The Fast and the Furious), Telma i Luiz, Mali Posao u Italiji, itd., izbor je veoma velik. Ukoliko niste filmofil istražite specijalizovane on-line enciklopedije, na primer IMDb.

 

Kompjuterske Igrice

Osim filmova odličan poklon su i kompjuterske igrice koje simuliraju iskustvo vožnje. Mogu da se kreću od realističnih simulacija vozila i staza koje stvarno postoje, do izmišljenih fantastičnih vozila. One omogućavaju zaljubljenicima u vožnju da sa svog troseda voze najnovije i najluđe modele vozila na način koji u realnom svetu nije prihvatljiv. Neke od najpoznatijih igrica: Blur, Crazy taxy, Forza motorsport, Grand prix, Gran Turismo.

 

Pretplata na auto časopis

Svako ko je opsednut stvarima vezanim za automobile, kamione, auto trke, Formulu 1, itd., sigurno će uživati u specijalizovanim časopisima koji ne mogu da se nađu na kioscima. Časopisi sa nedeljnom ili mesečnom pretplatom su kao pokloni koji stalno dolaze.

U obzir dolaze Top Gear, 4x4, Auto Build, Turbo, SAT, Vrele gume i mnogo drugih kako inostranih tako i domaćih časopisa.

 

 

Uređaj za navigaciju

GPS navigacijaUređaji za GPS navigaciju koji se koriste u vozilima omogućavaju vozačima da se orijentišu i da pronađu put do svog odredišta.

Ukoliko draga osoba već poseduje ovakav uređaj, treba da znate da se GPS prijemnici stalno ažuriraju i poboljšavaju, tako da ćete sigurno pronaći nešto novo na tržištu što nadmašuje stariji uređaj.

Kada smo već kod elektronskih uređaja, odličan poklon može da bude i auto kamera (dashcam). Ove kamere se postavljaju na instrument tabli ili na vetrobranskom staklu i služe za snimanje u toku vožnje. Osnovna namena ovih kamera je pravljenje snimaka koje mogu da posluže kao dokaz u slučaju saobraćajne nesreće, ali i za dokumentovanje putovanja i snimanja zanimljivih i neobičnih događaja tokom vožnje.

 

Iznajmljivanje “super” vozila

Iako je poslednji na našoj maloj listi, radi se o vrhunskom poklonu koji će svako ceniti. Kada želite da oduševite i obradujete vama dragog ljubitelja automobila, iznajmite u rent a car agenciji vozilo koje poseduje visoke performanse.

U zavisnosti šta on želi to može da bude robusni i snažan SUV za off road vožnju, veoma brzi sportski model, ili možda luksuzna i udobna limuzina sa kojom ćete zajedno otići na neku lepu i daleku destinaciju.

 

Slike: https://www.pexels.com/search/keyring/

https://www.pexels.com/photo/person-in-red-long-sleeve-shirt-driving-car-4083767/

https://www.pexels.com/photo/smartphone-car-technology-phone-33488

https://www.pexels.com/photo/person-giving-a-gift-box-5493207/

 


Komentari ()

Dodajte komentarPročitajte i ove tekstove

Najčešći problemi i kvarovi na vozilima

Najčešći problemi i kvarovi na vozilima

Vozila su složene mašine koje sadrže više hiljada delova koji u svakom trenutku mogu da se pokvare. Ukoliko žele da izbegnu teže kvarove i skupe popravke, vozači treba da prate stanje svojih automobila i da ne vreme otkriju šta nije u redu sa njima.


Pročitajte više

Kako da se izvučete i pobegnete iz automobila koji tone

Kako da se izvučete i pobegnete iz automobila koji tone

Na svetu postoji veliki broj mesta gde, ako skrenete sa puta, možete direktno da završite u moru, jezeru ili reci. Nimalo prijatna i nažalost, često kobna situacija, najčešće zbog panike koja nastane kada se tako nešto dogodi. U ovom tekstu bavimo se upravo temom kako da se izvučete i pobegnete iz automobila koji tone, jer to su trenuci kada se retko razmišlja o automobilu, pošto su ljudski životi u opasnosti...


Pročitajte više